Tuesday, January 11, 2011

Kakak dah jadik Blogger....

Actually mula2 dulu, Kakak mintak kat ibu dia nk register kat Facebook. Mmg NO-NO fm ibu dia. Lagipun ahkak pun dah bagitau kat Kakak yg above 13 yrs old baru leh register to Facebook...kan korang.

Peh tu kan...Kakak x pueh hati yewwww. Since ibu dia sorang nie bukan aktif sgt kat Facebook..so Kakak dok suruh aku menghand over kan my password to her. Lagiklah tak bulih.

Peh tu yg ahkak tak leh terima tu...nk gelak guling2 pun ada gak...ada ker..Kakak suh ibu dia nie 'add' kawan2 dia kat Facebook. Lagiklah...grrr...grrr...grrr...nehi tom nehi kan.

Then ibu dia sorang nie ckp kat Kakak..."kalo nak tulis blog, ibu izinkan...tapi kena tunggu tahun 2011...time tu Kakak dah darjah 4...cuma bulih log in during wiken ajer...hari sabtu & ahad...hari sekolah...mmg tak bulih".

So tahun nie...bermulalah episoded baru dlm diri Nurul Amalin Sofea...he..he..he..dah jadik blogger anak dara ahkak sorang nie. W/pun entry yg Kakak tulis tu pendek ajer...at least itu satu permulaan utk Kakak utk dtg ke arena Blogger.

Macam ahkak dulu...tulis blog utk di baca oleh anak2 ahkak biler dah besar nanti. Tingat dulu...ahkak mmg tak bagi Kakak baca blog ahkak nie...cz nanti kunon tak suprise kan. Knowing Kakak...dia suka baca curi2 blog ibu dia nie...Kakak siap ckp yg dia mmg suka baca blog ibu cz..."ibu tulis besh..& kelakar...Kakak mmg suka cara ibu menulis...."(read: terkembang ibu dia kejap).

Oklah..tak mo melalut lagik...see ahkak nie mmg 'pantang' nampak keyboard..mmg laju jer nk menaip.

Jeng..jeng..utk pengunjung setia blog ahkak yg tak seberapa nie..kalo free...meh lah jenguk blog Kakak. Siler click kat sini.

or

http://pinky-in-pink.blogspot.com/





8 comments:

LehaMY said...

Hikhikhik .... Wah! Anak beranak dah jadik blogger. :D

shima said...

hehe..ok la tu nurul riko.leh jd blogger famili pas nih

izzah said...

wah.kecik2 dh ade blog..
congrtaz..

Hairil Rizal said...

Warlord dah baca entry first Kakak...chumel je!

Ada citer pasal besday abahnya...citer jalan jalan dan citer pasal Hantu Kak Limah. Hahaha!

Ahkak guide la dia nanti okay supaya jadi blogger yg fun dan make peace no war! :)

Janna Wan Muhammad said...

wah, macam berjanji plak dgn sophea aku...dia pon dah buat blog....I dah letak link kat kat my blog,

Nurul a.k.a Riko said...

Leha..
dah leh jadik family blogger lepas nie..

Li..
kan..cuma Cha ajer yg x ada blog.

Izzah..
tenkiu Izzah..

Warlord..
Oraittt Bro! he..he..he..

Janna..
Ha'alah..mcm dah berjanji derang berdua nie kan laling.

Nanti I nk singgah blog Sophea.

mummysyafie said...

nak terjah blog anak u lak riko..jap..

Nurul a.k.a Riko said...

Irah...
sila..sila...mesti dia suka.