Monday, January 03, 2011

Pertama kali....

Pertama kalinyer ahkak mai awal kat office. Mmg cipta rekod pagi nie ahkak sampai b4 kul 8.00 am. Syabas Nurul...syabas!

Pagi nie jugak buat pertama kalinyer ahkak pegi office terus dari rumah. Ahkak dh buat arrangement dgn en. somi mulai tahun 2011...pagi2 en. somi akan hantar Kakak & Cha, then turn amik derang pulak tugas ahkak di sebelah petang.

Pertama kali jugak...tiba2 ajer kereta ahkak cam bisu (read: mmglah kereta bisu kan...suasana dlm kereta...SENYAP ajer) ...melainkan sore DJ dalam radio. Kalo tak..pagi2 mmg ceria ajer dgn suara Kakak & Cha...dok bergaduhlah...dok menyanyilah, dok berebut tmpt duduk.

Yes! hari2 mesti dok gaduh pasal saper nk duduk depan....peh tu kalo masing2 nk duduk kat belakang...part yg TENGAH tu gak yg menjadik rebutan...cz nak ekon! RINDU pulak dgn suasana cenggini...tak per...petang karang...meriah baliklah kereta ahkak nie.

Pertama kali pagi nie Cha gi TKC (Daycare centre). Utk kindie...Khamis nie baru start. Mula2 ahkak ingatkan nak masuk office lambat cz nk tgk Cha....then tiba2 ajer tingat pengalaman ahkak menghantar Kakak pada 5 thn yg lepas...Kakak dok suh ibu dia balik rumah korang. Huk..huk..huk...sedih tawww ibu dia cz dah applied cuti 2 hari time tu...dulu lah...5 yrs ago.

Bayangkanlah...ibu dia sungguhlah berkobar2 nk tgk Kakak macam maner 1st day kat daycare centre kan....sekalik di suruh ibunyer balik. Baru plan nk tgk cam maner Kakak,...nk tgk Kakak dok berinteract dgn kawan2 baru....tapi hampeh...kakak suh ibu dia balik. Tu citer kakak dulu....rasanyer mmg konpem samer dgn cerita Cha he..he..he..he.

Pagi tadi, en. somi melaporkan bhw Cha ok ajer masuk kat TKC. Ada gak budak2 yg menangis...tp Cha cam Kakak dia gak...suh en. somi balik rumah...(read: ahkak dah agak dah...he..he..he..)

Peh tu yg lawak tu....after 1 jam....Ilham datang ke TKC kunon nk intai Cha buat aper. Wah! Cha dah ada kawan...siap berpimpin tangan main samer2 lagik. Yg ahkak tak tahan tu....biler Cha sekali lagik ckp kat abah dia..."Abah buat aper kat sini...pergilah balik".
Oklah....tak sabo nk dgr cerita Cha mengenai kawan baru dia tu.


7 comments:

LehaMY said...

wah! bagus la cha dah pandai berkawan. dan tak cerewet bila ditinggalkan~ hehehe.

Hairil Rizal said...

Byk gaks 1st timer ahkak hari ni ek?

Tapi yg kelas tu sbb 1st time dtg keje before 8. Hehehe!

Adrina Adi said...

ye lar. sejak Ariq dah bersekolah, sunyi jer rumah. kalau tak, bising dengar dia pot pet pot pet.

izzah said...

mg independent btul budak2 skrang ni..hehe..

Anonymous said...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Nur a.k.a admansyah said...

mesti ko rase lain eekk... takde kebisingan dlm keter! hehehe...

kakak sek pg ker? awat taruk `Amalin' jer? takleh letak pnjg ker cik kak? Cha mcm mn skul? mesti hepi...

Nurul a.k.a Riko said...

Leha..
tu lar..alhamdulillah...sebijik cam Kakak dia.

Warlord..
ha..ha..ha..tu yg 1st class tu...ahkak dtg awal yewwww.

Ed..
kan..mmg terasa kan...especially our kids nie jenis mulut yg pot..pet..pot pet..he..he..he.


Izzah...
ha'a betul tu..sumer dah berani & self confident tinggi...tak mcm kita2 dulu...malu ajer..he..he.he..


Nur...
Kakak sek. petang. Kalo letak Amalin Sofea..furhhh terus sampai ke ketiak..pjg nama dia tu..he..he..he..

Cha..alhamdulillah. Dia happy sesangat. Sampaikan teacher kata Cha nie berani & manyak bercakap.