Sunday, January 30, 2011

Cepatnyer....esok dah Monday!

Esok nk gi rumah mak...bulih ker ibu? - Kakak

Esok dah 31st Jan. Cepat betul masa berlalu, dah sebulan kita di bulan Jan. Esok sek. Kakak cuti, dah bilang awal2 samer ibu dia....'Kakak mahu gi rumah mak..esok'. Tapi...Cha pulak sekolah...& hari rabu pun Cha sekolah gak. Hemmmm...cam maner tu?

Ahkak pujuk Kakak suh duk kat TKC ajer cam hari dia gi sekolah. Kalo ahkak anto Kakak rumah mak....sure Cha nk ikut samer. Sayang pulak dia miss class nanti...lagipun tak mo ajar Cha ponteng sekolah...tak elok kan?

Esok...office ahkak sunyi ajer. Ramai my colleagues yg cuti esok. Joo Tsong sure dah balik ke Kuang for CNY celebration nie...Ryan..our analyst pun samer. Saper lagik yer....orrrr...ada sorang fund manager tu pun coti...he..he..he..gumbira hati ahkak! Hari tu...dia kata..ahkak makan pizza cam musang...ehhh silap...deli chiken wing tu cam musang..cet! Perati jer org makan.

Agak2 Duke Highway jem tak esok? Kalo tak jem...dlm 10 mins pun dah leh sampai office...kalo ramalan ku terpesong belaka....harus dlm 30 mins..sampai office. Biasanyer...ahkak bajet...fm my house to toll Duke Highway dlm 15 mins.....then lagik fm toll nak ke arah Jalan Duta/Pusat Bandaraya dlm 15 mins gak. Kalo esok pagi...hujan lagik cam hari nie...tambah 10 mins lagik...hopefully tak hujan kut. Insyaallah.

Hari nie...sepanjang hari...gerimis mengundang ajer. Sejuk cuaca kat luar..apatah lagik dlm rumah. Amik feeling cam duduk kat Cameron Highlands ajer....sejuk uolls..tak payah pasang ekon. Biler dah sejuk nie...perut terasa lapar ajer. Petang tadi sempat buat cucuq udang. Malam tadi pulak...ahkak masak mee goreng. Sedapnyer kalo dpt makan ubi manis jepun...buat kukus...pun...sodap!

Since hari nie makan agak manyak gak...tak per. Esok bulih exercise turun naik tangga.

7 comments:

kakngah said...

ye kak.. kejap jek dh sbln bebudak sklh.
ni, cuti smggu kekunun nk blk kmpg. sekali tu.. sklh agama tak cuti. hadoiiii!!!

shima said...

opis riko tak cuti ke...hehe..opis shima cuti start hari rabu nnt.actually sinin sbnr nya dh cuti.tp we all kat opis tak nak.psl byk sgt cuti nnt kena potong

ayin~weeweet said...

kak.apa brg kerja ni.jom cuti seminggu jom hahahaha

Lovely Bella said...

ermm dr smlm kan asik ujan je kak.. rs cam malas je nak mandi.. heheheh

Nurul a.k.a Riko said...

KakNgah...
Nampak gayanyer...kena balik kg. hari Khamislah nie..tak per..janji balik kg. kan. Beshnyer!

Li..
Opis aku tak cuti...sebab KLSE tak cuti. Ramai staff yg cuti hari nie..opis sunyi ajer.

Ayin..
Ahkak nie kan...staff berdedikasi..haruslah keja ha...ha..ha..ha...tak adalah...manyak keja kat opis nie...lagipun manyak nak simpan cuti pada end of the year nanti.

Bella...
kan..cuca sejuk nie mmg buat kita rasa cam sumer malas...nk gerak...tp satu ajer rajin...rajin masak cz perut lapor..he..he..he..he. bulih pakai tak?

Piasara said...

nurul..sini pon gerimis mengundang ni...dari sabtu bawak ke ahad sampai senin ni masih lagi gerimis...nak mandi pun malas lah rase sejuk2 je badan macam nak demam tak demam..
a'ah lah nak masuk bulan 2 dah thn 2011 ni kan kejap je masa berlalu.

Nurul a.k.a Riko said...

Pia...
skrg nie mmg musim mendung ajer. Panas kejap ajer belah pagi...petang dah hujan.