Sunday, September 19, 2010

Petang raya di Pantai Batu Burok

Semalam..ahkak punya posting pasal nostalgia di pagi raya...hari nie pulak nak citer entry di petang raya pulak. Kalo turn beraya kat Ganu...xtvt wajib di petang raya...adalah bawak my doters gi jalan2 kat Pantai Bt. Burok....yg 17 km dari rumah my parents-in-law.

Yang bestnyer from this 17 km drive, we can see many beautiful sceneries such as airport (kekadang airplane buleh terbang just overhead our car!), kompleks sukan Terengganu (yang famous ngan stadium runtuhnya-still belum repair sampai skarang), Jambatan Sultan Mahmod (melintasi Pulau Duyong yang famous ngan boat making industry dan tapak Monsoon Cup), lalu jugak kat Taman Tamadun Islam famous ngan Masjid Kristal) dan melintasi shopping kompleks terbesar Terengganu...Mydin Shopping Mall ! :-)

Sepanjang we all kt Ganu nie...mmg hari2 gi pantai. My doters mmg suka gi pantai especially Cha...cuma Ibu dia sorang nie ajer yg tak baper syiokkk kalo gi lamer2 kat pantai......oh my sunblock!...takut muka kelam ajer cz panas pantai....mmg terik!.

Yeyyyy.....I'm here!

Kakak with Nadia...dok sibuk main pasir pantai.

Posing tepi pantai...


Ilham with bj melayu.....cayalah...siap dok bersila lagik yewwww.
Ibu dia dok interframe masa Cha sibuk nk wat castle....

Sonoknyer main ombak pantai!


11 comments:

Hairil Rizal said...

Waah.. berbaju tradisional di tepi pantai. Mcm shooting filem aje tu...

Anyway, pepantai kat Ganu mmg cantik cantik kan?

mrs jamal said...

selamat hari raya

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

sudah lama tak ke baru buruk....ilham orang seberang takir ke Nurul ?

cikidong said...

wah ganu!!!

ceritacherita said...

bestnya kampung dkt pantai.

Nur a.k.a admansyah said...

yey..yey... beraye kt Ganu! best-nyerrr!!!

Tahniah utk en somi u... ptg pun masih jadi `lelaki melayu terakhir' (coz die pakai bj melayu!) kalo en somi i... abuh solat raye n bergambo terussss...

giha lalala said...

wahhh seronoknyee!! :P

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam aidilfitri & kenal mama nurul..
sonot tak beraya ganu.. hihihi, well sy pon org ganu.. mmg happening time cuti raye br ni @ batu buruk, penuh parking tepi jalan tu..

sue.anne.na said...

selamat hari raya!!!

kami tido kat pulau duyong on the 5th hari raya. bakpe dok kabo? bulih makang kepok gote. hahahaa

ayin~weeweet said...

huiyooo coach merah,gile ah kak :)

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
ha..ha..ha..t'gelak pun ada biler ckp pasal shooting. pilem nie....tak adalah...sebab 1st day raya...haruslah berbaju melayu he..he..he..

Yes..pantai kat Ganu mmg cantek sokmo!

Mrs Jamal..
tenkiu! Slamat Hari Raya!!!

Janna..
Ilham org Gong Badak, Tok Jembal.

Mmg cantek sgt kat pantai batu burok..siap main layang2 kat sana.

Cikidong..
na..na...Ganu kiter..na..na..Ganu kiter.

Baby..
tu lar...sib baik dpt en.somi org Ganu..so bulih gi pantai.

Nur..
en. somi aku berbaju melayu cz dia 'malas' nak pakai bj lain. Dia mmg suka pakai bj melayu dari pagi sampai ke petang...utk amik mood hari raya...he..he..he..

Giha..
mmg syiok & sonok...jomlah gi Ganu.

Leily...
salam perkenalan dari saya. Mmg sonok raya kat Ganu....besh!

betul tu...penuh kereta parking tepi jalan kat pantai batu burok cz ramai yg bawak anak2 or sedara mara jalan2 kt tepi pantai.

cumi...
ala laling...on the 4th hari raya...we all dah back to KL...kalo tak...leh jumpa uolls kat sana.

Ayin...
yesszarrr...kaler merah yewwww...dari jauh dah nampak ..sib baik tak kena kejor lembu..he..he..he.