Tuesday, September 07, 2010

Rambut Raya!

Aku mmg dah lamer nk potong rambut depan Cha. Dah nak kena mata...so rimas biler tgk. Tapi tu lar nyer..dari sehari ke sehari aku nk potong, tp asyik terlupa ajer. So semalam, gi Wangsa Walk Mall cz aku nk carik batu bling2 utk letak kat my chiffon silk outer syria (read: nak kasik vogues da vass di pagi raya....kunun ler...)....since dah alang2 aku gi sana.....so terus ajer aku bwak Kakak & Cha gi salun rambut.


Utk Cha...aku just suruh buat 'fringe' ajer....

Tadaaaaa....dah siap!

Turn Kakak pulak...

Kakak buat fringe jugak & cut 1 layer ajer kat belakang

Korang agak2 kan....berapa rengget akak kena bayor? Aku tak tahulah nk kata mahal ker murah....tp bagi aku...kan....just gunting rambut seco'et tu ajer....sumer sekali aku kena bayo dlm RM35. Utk Cha...kena dlm RM10 (utk wat fringe jer tawwww)....kakak wat fringe & trim belakang ..kena dlm rm25. Dlm hati aku ckp....mahalnyer!....arrrghhh...tak kisahlah...janji rambut derang dah lawo...dan aku pulak tak rimas tengok...he..he..he.he...

Lepas gunting rambut...kitorang berbuka kat Secret Recipe....Cha order choc. cake... Kakak pulak order fish n chips from kids menu. Oh yer...en. somi tiada bersama cz dia berbuka puasa dgn bankers...so kitorang bertiga ajer berbuka bersama.

Kakak with new fringe....sweet tak? awat aku tgk muka Kakak dah panjang masa puasa nie...?

7 comments:

Lovely Bella said...

lawa rambut kakak.. uhuh maybe pjg sebab pose kot.. nampak lagi kurus.. salam aidilfitri kak... maaf zahir batin yerk

Nur a.k.a admansyah said...

cantik..cantik..cantik...

Wahh.. bergaya sakan ler raye kt Trg nanti. RM35 tur std utk KL dah.. tp kalo nk yg murah lg... mamak or kedai agak buruk kt tepi jln. Hubby aku potong... RM8 hengget kelako tak? hehehe

Ko wat blk lappy tak? blog ngko nie... taksempat nk bersawang... sentiasa FRESH!

Selamat Hari Raya..(kotX2 aku x sempat nk wat N3 raye...ampun!)

ceritacherita said...

kt salon kalau dlm mall especially mmg gitula harganya. potong sikit pun charge RM10, takkan dpt nya dia nak charge RM5 je utk potong fringe.

Ha a kakak nampak panjang, maybe sbb puasa kut.

Selamat Berpuasa yg tinggal 2 hari & Selamat Hari Raya, Maaf Zahir batin.

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

lawa dha rambut kakak dan Cha. leh beraya dengan rambut baru! hehehe. Chantek! hehe.

Dha lama tak makan kat scret recipe nie. haha Apa pun sis, selamat Hari raya, maaf zahir dan batin tuk sis dan keluarga.

Maaf jika ada terkasar bahasa spnjang jadik tukang komen dan tukang sibuk nie. hahaha~

ayin~weeweet said...

hahaha saya baru nak buat entry rambut raya.hahaha tgh pk, rebonding ke curly, ke treatment je.haish.pening

kaklong said...

selamat berhari raya buat nurul sekeluarga. bawa kereta tu baik2 ok.....

Nurul a.k.a Riko said...

Bella...
Thanks yer. Akak pun ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir utk Bella & family.

Nur...
harus aku bawak lappy balik Ganu..kalo tak..mati kutu ahkak sorang nie kat sana...he...he..he..

Baby...
aku pun rasa cenggitu cz standard wangsa walk mall...dulu masa aku gunting fringe rambut Kakak kat JJ wangsa maju...dlm rm5. Tp aku mmg pueh hati...cz nampak cantik ajer org tu gunting.

Leha...
Akak pun nk wish selamat hari raya utk Leha....dan terima kasih cz sudi singgah kat blog ahkak yg tak seberapa nie.

Ayin..
Jgn pening pasal rambut raya tawwww...yg penting vogue da vass gituk...di pagi raya.

Kak Long..
thanks kak long..jumpa di Ganu yer.