Friday, November 19, 2010

Batu Seremmban utk Kakak!

Lately nie...Kakak suka main batu seremmban. Kalo gi maner2, konpem dia akan angkut batu seremmmban nie sekali. Ibu dia tengok pun rasa leteyyyy...jap....jap...main batu seremmmban...w/pun time nk makan. Ada gak batu seremmban tu masuk dlm bekas air Kakak.....nak tergelak pun ada...tapi kena gak marah kakak....sebab???....kan ibu dah ckp....jangan main batu seremmmban time makan.

Minggu lepas, time ahkak nie dok sibuk pindah office...balik rumah ajer dah malam. Kakak pun dah tido. Mmg jarang ibu dia nampak Kakak main batu seremmban. Then...hari sabtu & ahad yg lepas... ahkak gi office baru....cz nak make sure sumer OK...especially nk tgk Bloomberg & Reuters terminal working on monday nanti. Peh tu nak unpacked barang2 ahkak...so perasaan bersalah keja on wiken mmg tak dpt di elakkan.

Petang sabtu yg lepas, Kakak mengadu...yg batu seremmban dia hilang satu. Jenuhlah kitorang gi mencarik batu seremmmban.....mmg tak ada org jual. Gi johanna book stat kat setiawangsa pun 'elek'. Siyan Kakak.....

So pagi ahad....ahkak sorang nie rasa....alamak! siyan betul kat Kakak. Mesti dia rasa tak happy cz batu seremban dia hilang satu. Dah lah tengah hari nanti...ibu dia nk gi office baru...mesti Kakak sedih.

Yes! Dapat idea. Dengan bersungguh2, ibu dia sorang nie dok punggah balik barang2 dlm almari...nk carik belen2 perca kain utk di buat batu seremmban. Masa ahkak buat nie....Kakak tgh tido. So kena buat cepat2.....takut nanti kakak bangun...tak ada SUPRISE utk Kakak pulak.


Ahkak gunting kain perca jadik size cenggini....hentam ajerlah kan...

Since tak ada mesin jahit....so pakai tangan ajerlah....

Hah!!!! Apa ahkak nak isi dlm kain nie yer....dulu masa time ahkak kecik2 dulu.....ahkak letak biji kacang hijau dlm bekas kain nie.....kat rumah ahkak...mmg tak ada biji kacang hijau nie...aisehhhmennnn. So nk letak aper yer? teka....ahkak letak apa????

>>>>>>>> ahkak letak GARAM! kang....kalo letak gula...takut manyak semut pulak.

Tadaaaaaaaa................dah siap!

Nota kaki: Cuba teka...saper yg suka main batu seremmmban dgn Kakak? he..he..he....BUKAN ahkak tawww....tp en. somi. Ha.ha...ha....en somi. mmg suka main batu seremmmban nie.


8 comments:

shima said...

comelnya garam seremban tu kekekek...kiter org dulu kutip batu batu tepi jln jek hehe

Cik Moon said...

huuu..lama gak x main batu seremban.. teringat zmn kanak2..

Lovely Bella said...

alalaa.. comey bt seremban die ... bella ingat dulu mak buat bentuk segitiga and dulu layan tutup botol skali.. heheh :)

:: iManja :: said...

haaa beshnyer....windu zaman kekanak rebina dulu...mak kiter dulu pon rajen buatkan camni guna kacang ijau....

shima -- aku takut guna batu...asyik rasa batu tu nak terkam mata aku je...hehehee

Hairil Rizal said...

Batu seremban... mainan yg seronok tanpa bateri dan kos yg tinggi!

Saya....tak pandai main smpai sekarang. Alasan: Handicap sbb jari pendek pendek. Hahaha!

Utk suami ahkak, CAYALAH!!!

Janna Wan Muhammad said...

rajinnye you! kalu u letak beras pon ok dalam tu....heheh


kalu my MIL dia marah my SIL main batu seremban,dia kata nanti harga beras naik? ntah ...mana logik nya pon tak tahu..kalu my mom plk...tader pantang larang..main jelahh....heheeh

Nurul a.k.a Riko said...

Li..
samerlah...main pakai batu ajer lagik senang kan! Paling besh...biler lamer2 main, batu2 tu sumer jadik bulat. Comey jer kan!

Cik Moon...
kan...ahkak pun samer! Biler tgk Kakak main bt. seremban, tingat zaman kanak2.


Bella...
Give me-5! Ahkak pun layan main tutup botol sekalik....mcm berhantu ajer cz asyik nk main ajer...kan!


Sue...
Mmg rindu nk main bt seremban kalo imbas balik zaman kanak2....x sangka, skrg nie pulak...Kakak pulak dok main menda yg samer.


Warlord...
Ala....alasan jer tu yer. Nanti Syiqah ajak u main batu seremban....sure automatic jadik pandai...percayalah!


Janna....
Kalo I pulak..... my dad. Dia mmg x suka tgk kitorang nie main batu seremban ....my dad kata cam membazirkan masa main menda nie.

Kalo my dad dtg rumah, sure Sofea dok sorok bt. seremban nie....kalo atok dia nmpk....sure dia ckp menda yg samer mcm time I kecik2 dulu.

NURAJIB said...

Pergh rajin nye...tp nk main nye pasal mst blh bt kn...dh hbs main nt sy nk pnjmlh blh hehehe...