Sunday, November 28, 2010

From Low Yatt to Times Square

Actually, mmg tak plan pun nk gi Times Square Theme Park nie...sumer ad-hoc cz our laptop kena virus, so have to bring to doktor pc @ Law Yatt Plaza utk kasik sembuh. Bukan setakat tak sembuh ajer...terus kena tukar operating system....so kena format balik to Windows 7...sebelum nie we all guna Vista...(read: entahhhh...ahkak pun tak amik tahu sgt...janji ahkak bulih berblog mcm biasa).

Since kena amik our lappy dlm kul 3 pm, so we were dicided to go to Times Square. Dari low yatt we all menapak to Times Square. Menci tawwww...ahkak salah pakai kasut hari nie..suppose nak pakai flat shoes...then baru tingat flat shoes kat bawah meja opis...so sarung ajer kasut wedges nie. En. Somi dok gelak kat ahkak cz pakai kasut tumit tingggi....x sukernyer!

Tiba2 ajer cam nk kuar tanduk atas kepala.....ehh! ada ker flat shoes yg cantek2 kat Times square...so far lum pernah beli kasut kat times square lagik.....biler sampai sana....errr....errr...terus niat padam mcm api kena simbah air...cz tak adalah menarik kasut kt sana.

Ya allah...panjang pulak mukadimah entry kali nie yer....oklah...oklah...jom cuci2 mata tgk gambo we all kat times square.

Sebelum masuk....amik gamboo dulu! Enjoyyyyy.

OMG! Gilller mahal occay tiket nak masuk ke sini.

Tiba2 ajer...mata rasa cam berpinar2 biler tgk harga tiket. Yer lah....ahkak pun dah lamer x dtg sini. Ingat lagik...dulu masa ahkak dtg sini...dgn Kakak ...waktu tu she was 4 yrs old...giler kentang....lamer dah kan.

Sib baik ada JJ membership card....so utk satu family (read: 2 adults & 2 kids) kena dlm RM101.00 for entrance to this theme park. Korang...just imagine kalo satu family tu ada 4 org anak or 3 org anak....furghhhh mahal kan. Dah lah x ada water theme park....kalo ada water theme park...mmg berbaloi2 masuk sini.

Masa nie kitorang naik dizzy bus....Cha suka sgt! Ahkak amik gambo dari atas bus.

Yg nie pun Cha suka naik. Dia naik sorang2 ajer...Kakak? orrr Kakak takut nak naik nie. Kakak naik sekali ajer...peh terus tak mo naik lagik. Cha pulak...bising nak naik lagik sekali...

Kat sini pun ada playgrounds....furgghhhh lega biler ibu dia bulih duduk merehatkan kaki yg lenguh! Mmg lenguh wooooo....tambah2....biler pakai...tahu kan ahkak pakai kasut aper?


Kakak with en. somi

Kakak ...bukan main lagik tersenyum masa amik gambo yer. Biler suruh main permainan kt sana...manyak yg Kakak 'takut' nak naik. Paling ahkak tergelak..biler Kakak citer yg Cha macam muka Mr Bean ajer....Cha mmg tak takut...sumer dia nk cuba....tp Kakak....adoooiiii...alahaiiii...manja sgt Kakak nie.

Gambo masa naik dlm cawan pusing2


Kakak paling suka naik kereta bump car.

11 comments:

Fertzy said...

nampak mcm best ajek...berbaloi2 tak bawak kids like M&M pegi tpt mcm nie??

Hairil Rizal said...

Oh..kalo pegi 1 thn sekali atau 1 kali every 2 years okla.. mmg mahal kat situ. Lebih syok pegi main kat Sunway atau Genting!

Anyway, nak tumpang gelakkan ahkak yg terlalu byk kasut ni sehinggakan pakai wedges ditempat yg salah. Hehehehe!

Sowi ahkak..gurau gurau aje ok! :) :)

Nurul a.k.a Riko said...

Tina...
Mmg berbaloi2 kalo bawak Muiz & Muaiza dtg sini. Especially Muiz...jenis yg macho..sure dia sonok dpt main mcm2 kat sana.

Tak mcm Kakak...manyak gak menan kt sana dia tak main...cz dia 'takut'.

Ibu dia...punyalah hot...cz sayang ajer kalo beli tiket mahal2...sumer tak mo cuba main.

Hangin tak ...kalo Kakak kata ...dia nak main kat 'playground ajer'.

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Siler..siler gelak kat ahkak yer. Tak mare pun.

Bak kata Cha...'ibu...jangan marah2...nanti cepat tua'...ha..ha..ha.!

abah_izz said...

low yatt..mmg slalu gi cari gadget, tapi sekarang gi kat sek 14 PJ je..dekat sikit....

tak pernah masuk cosmo world,masuk sunwy lagoon pun org sponsor tiket..hii..hi2...nnt balik KL nak singggah...

ceritacherita said...

nurul,
mmg mahal kan nak masuk situ, and aku rasa mcm tak berbaloi je kalau untuk kanak2 sbb tak la byk mana sgt benda nak main pun, kalau dewasa boleh tahan gak la, byk ada advertures ride.

sherry said...

nurul..
aku! aku! aku!
aku bwk 3 org anak + 1 bibik + kami somi isteri..
imagine wehh..
pahtu tak masuk dah.. hahahah

Nurul a.k.a Riko said...

abah_izz...
Singgah tawww kt sana....yg pasti...harus kena main sumer permainan kt sana...baru berbaloi2.

Baby...
betul tu...mmg mahal. Tu pun, ada gak manyak menda yg my doters tak naik. Rasa cam rugi ajer..he..he..he..

Sherry....
Huwaaaaa...manyak mahal lorrrr kalo ittew mcm kan. Suppose, kalo parents gi tmpt budak2....kena bayo separuh harga ajerlah...cz ada setengah menan...parents tak bulih naik samer kan...kan...kan.

misz FaTiN said...

sis,,ada JJ membership bule msuk murah ea?

Eric said...

really enjoyable... :D

Faiz said...

mahal nye! huhu..