Tuesday, December 07, 2010

Happy 35th Birthday to me!



6 Dec..adalah hari yg paling di tunggu2 bukan ahkak sorang ajer...tp oleh Kakak & Cha. Seminggu sebelum my besday, Kakak dah bising kat abah dia..'kasiklah ibu hadiah..' mcmlah abah dia tak kasik hadiah kat ibu dia yer.. Alhamdulillah...start fm kitorang berpacaran...sampailah skrg..Ilham mmg tak pernah lupa kasik hadiah kat ahkak. Tergelak dibuatnyer tgk gelagat Kakak....hari2 dok remind abah dia pasal besday ibu dia sorang nie.

Last sunday nite, ahkak sorang nie pelik gak. Naper Kakak tak tido2 lagik. Owwwhhhh...rupanyer dia dok tunggu ahkak tido cz dia nk siapkan besday card buat ibu dia. Rahsia Kakak terbongkar.....jeng...jeng...jeng....biler Cha nagish2 dtg kat bilik ahkak.

Ahkak tanya Cha...naper nagish? tadi elok ajer bermain sambil tgk tv tarttooon. Cha ckp...'Kakak tak kasik Cha kaler card hepi besday to ibu'. Ohhhhhh....patutlah Kakak tido lambat. Sure Kakak dok kelam kabut buat besday card utk ibu dia...bayangkanlah...kul 12.30 malam tak tido2 cz dok buat suprise utk ibu dia..sampaikan en. somi pun kena turut kaler samer..

So pagi isnin...dlm kereta masa nk anto Kakak & Cha gi rumah mak....jeng...jeng..jeng...nielah Kad Selamat Hari Jadi yg Kakak buat special utk ibu dia. Sweetnyer!




Paling sweet....biler tgk Kakak dok lukis gambo henpon blackberry, perfume,ada baju, longpants...DKNY jam pun ada gak....owh! handbag pun ada gak..nie handbag GUCCI ker kakak?.....tenkiu Kakak...ibu sayang Kakak ...dunia akhirat!




Ingat tak yg ahkak nk shopping guna Fashion Fast Forward card...he..he..he thanks en. somi cz sudi sponsered blouse, long pants & legging utk ahkak. Macih

Selain dari dpt buat besday card utk ibu dia....Kakak paling seronok biler dapat choose tempat utk celebrate besday ibu dia. Ahkak ikut ajer..yg maner Kakak suka. So this time...we all celebrate kat Tony Roma's. Let the pics do the talkin yer. Layan......



Beef ribs...mmg signature menu kt sini.



Kakak suka fish n chips



Onion Loaf....ahkak sorang ajer yg suker...silap pulak order nie....

16 comments:

Hairil Rizal said...

Happy belated Birthday ahkak!

Saya punya turn lagi 8 bulan utk get that 35 years old. Aiseh!

2 soklan wajib dijawab:
1. Food dlm last picture tu apa benda? Mcm kebab je...

2. Ahkak ada shopping kat Hero ke pagi tadi (pagi Selasa)? Terasa mcm ada org tu ghupa dia mcm ghupa ahkak la...

♥ Gorjes Tee ♥ said...

hepi belated birthday ahkak!! bella doakan akak dipjgkan umur, dimurahkan rezeki dan bahagia selalu..

Ahkak.. feberet shop bella dorothy perkins!! waa..

akak utk tshirt yg akak nak.. leh email kan details kt bella alamat, sume.. gojestee@gmail.com

Nur a.k.a admansyah said...

Hepi Besday...(brp kali daaa!)

Moga berbahagia + muraaaaaaaaaaaah rezeki baby pulaks ye!

mohammad said...

selamat hari jadi...nampak sedap makanan tu...

Solihin Zubir said...

happy belated besday!
sy berasa sgt terliur melihat makanan2 tersebut.. huhu...

mummysyafie said...

Happy Belated birthday Riko..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord ....
thanks Warlord!

oraiiittt...here it goes my 2 answer:
1) food yg last tu bukan kebab...tu Onion Loaf. Ahkak kalo makan dgn kawan2 mmg wajib order menu nie cz sedap kat anak tekak ahkak. Then biler oder hari tu...en. somi & kakak cakap x sedap...aiseh! salah order pulak dah.

2)Yes..Yes..Yes...ahkak ler tu! Lorrrrrrr...naper tak tegur? Pasan tak...ahkak ada toleh belakang..tapi takut tersalah org....peh tu akak toleh lagik...masa kat tmpt sayur...tgk2 hamba allah tu dok tgk tmpt lain.

tu lar...ahkak pun rasa hamba allah tu mcm ghupa Warlord...ha..ha..ha..ha...ha..tapi takut salah org...he..he..he...

Bella...
thanks sis. Yer ker...bella pun suka DP ker? ada geng..give me hi-5!

nanti ahkak email kat bella yer details sumer tu.

Nur..
tenkiu..tenkiu..my bff. Insyaallah...en. somi kata 2012...furggghhh masa tu ahkak sorang nie dah tua kepot dah...huh..huh..huh.

mohammad..
thanks...mmg sedap. Kena try makan kat sana tawww.

Solihin...
kalo gi sana...mmg terliur tgk beef ribs..cubalah menu nie kalo ada rezeki ke sana nanti.

Irah...
thanks Irah. Amin.

Hairil Rizal said...

Hahaha...mmg betul la Warlord tu. Saya pakai baju hitam dgn seluar hitam tadi. Ahkak pakai baju blue black kalo tak silap. Instinct tu mmg kata ni mesti ahkak Nurul nie tapi masih ada was was gitu.

Takpe..takpe...next time sudah tau boleh la Warlord tegur ya!

Hehe!

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
ha..ha..ha..nk tergelak pun ada. Insyaallah...kalo jumpa kat maner2 tegur2lah yer.

Ibu n Babah 'NURAIN'S' said...

Nurul...

Not too late to wish u HAPPY BUFFDAY DEAR!!!! Sori laa lambat skitt psl tengah cuti sonok giler smp lupa bday kawan sorang nie!
Ida doakan Nurul sentiasa beroleh kebahagiaan dunia akhirat yaa.....

:: iManja :: said...

ahkak riko, hepy belated besday...many hepy returns...muahmuahmuah

Faiz said...

sweetnye!! :)

Nurul a.k.a Riko said...

Ida..
thanks yer. Wow..beshnyer cuti.

Sue...
tenkiu dear..

Faiz...
tenkiu. Akak selalu ingat, x ada budak ecm baca blog akak...Alamak..malunyer! *blushing*..he..he..he..

thanks for drop by kat blog ahkak.

Konot said...

happy birthday beb!

Nurul a.k.a Riko said...

Konot..
thanks laling.

Janna Wan Muhammad said...

babe, sori la,bat wish appy besday...sbb 6hb tu ai on the way fly balik kelantan..so tak dan nak online...sori yer beb...apa2 pon..happy belated birthday !