Monday, December 20, 2010

On half day leave.....

Pagi nie ahkak on half day leave. Naper amik half day? awat tak amik full day? Huwaaaaa....keja manyak kat office lorr.... Last friday pun ahkak balik lewat...nk dekat kul 7.30 pm baru balik (read: last week bz beez, blog pun bersawang).

Okey..okey...balik pada cerita yg ahkak half day nie cz nk register Cha kat Tisha's Kidz Centre (TKC). Yes! Cha nx year dah 5 yrs old...so hari2 yg ditunggu oleh Cha nk gi kindie.

Hari2 Cha dok citer kat Ibu dia....yg dia nk bawak mee kalo gi kindie...nak bawak air masak letak dlm bottle mcm Kakak....furggghhhhh...setelah asyik memerhati Kakak dok gi sekolah ajer...so now saat2 yg di tunggu2 oleh Cha bakal menjelma gak...tapi bukan hari nie yer...hari nie baru nak daftar ajer....next year baru Cha bulih masuk kindie...he..he..he..he..

Kalo dulu kakak bertadika kat Tadika Twinkle Tots ....Cha pulak ahkak anto kat TKC...sebab???? Kakak pun transit kat TKC gak...so sekali harung ajer org kata. Utk next year punya arrangement, en somi akan anto Kakak & Cha di waktu pagi. Tugas ibu dia pulak....amik derang belah petang. Amik Cha kat TKC...oh yer...since nx year Cha dah masuk tadika...so Cha pun dok nursery kat TKC gak.

Alamak...sedihnyer Cha. Mesti Cha sedih tak dpt gi rumah Mak lagik lepas nie...errr...errr...maksud ahkak next year. Tak per...kalo ada cuti sek. ker...or cuti panjang ker...ahkak still anto Kakak & Cha kat rumah mak.

Ingatkan lepas register Cha kat TKC....kitorang ingatkan nk beli bag sekolah Cha. Utk Kakak pulak....bag sekolah Roxy yg dia pakai masih elok lagik. Kakak ckp kat ahkak dia nk beli pensil case ajer...yg lain tak payah beli. Okeyyyy.....ibu dia sorang nie dah dpt baca...mesti Kakak nk pensil case kat GIRLS kan.....ibu dah tahu dah.......






10 comments:

Hairil Rizal said...

TKC tu kat mana ahkak ye?

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord..
TKC tu kat area Taman Setiawangsa yg rumah 3 tingkat...berhadapan dgn Proton showroom. Errrr...berhadapan dgn Mahsuri apt...ha...ha..dekat dgn area Pasar Tani kalo hari sabtu.

Nak alamat..he..he.he.? he..he..he..Tiesya Kidz Center, No. 25 Jalan Setiawangsa 23, Taman Setiawangsa, KL.

Lovely Bella said...

dh besar dh anak ahkak.. jap gi dh masuk sekolah then u.. then keje.. then kawen.. heheh :)

izzah said...

eh,cha nak masuk kindie dh..
study elok2 eh cha.
*lama tak masuk blog akak
:)

Nur a.k.a admansyah said...

Gue taw kt ner TKC!!!(sambil angkat mouse..)

I rase u senang sket nx year coz sekali harung jer! siap ada schedule tu saper anto, saper ambik! hehe..

Cha ok tak nak naik van gi skul?

NURUL said...

salam kenal :)

Nurul a.k.a Riko said...

Bella...
tu lar..rasa kejap ajer dah beso...alamak! ayat last tu yg x tahan tu...tawin...he..he..he...lamer lagik tu...he.he.he..

Izzah..
thankz cz sudi singgah kat blog ahkak nie...


Nur...
Oh my bff!...cha maner ada naik van he..he..he... TKC nie..mcm TTT gak...ada day care ka t sana.

So pagi...Ilham anto ..peh tu petang baru turn ibu dia amik Cha kt TKC.

hi Nurul...
salam perkenalan dari ahkak...thanks cz sudi singgah kat blog ahkak yg tak seberapa nie.

Triumphant Gallery said...

salam..nak tanya, bape ek nurul bayar untuk daftarkan cha kat TKC tu?

farizahloveazrul said...

salam..sy berminat sgt nk hantar anak kat TKC tu..tp cikgu2 nyer bz nk melayan kol n sms sy..nk tumpang tnyela, bape ye nurul bape ms daftar cha kat TKC? bulan2 bape?

Umi Bb said...

salam sis..
nak hntar nak jgk g ctu ni
hari ni reg nyer?
ok x TKC tu?
ada transport x?
sebulan bepa?