Monday, March 21, 2011

Jalan2 kat Bangsar Village

Last saturday, ahkak bawak Kakak & Cha ke PBD cz ada urusan di sana. Since dah ke area bernebor dgn Bangsar, Kakak beria..ia nak suruh ibu dia bawak derang ker Bangsar Village...kunon dia dah lamer x pergi sana...(read: sib baiklah Kakak tak tahu pasal BSC..kalo tak..mahu kut dia ajak gi sana)

Kalo en. somi ada sekali....mmg konpem dia tak mo pegi ker Bangsar Village nie...since en. somi ada chess tournament pd hari sama....jadik kami bertiga ajerlah ke sana. Kira2 hari nie nak memenuhi 'Golden Dream' Kakak lah.....

Biler dah sampai sini...tmpt pertama yg my doters pegi ke Borders. Sempatlah derang paw buku sorang satu...daripada ibu dia.

My doters...kalo dah sampai sini...mmg tak mo nak balik. Ibu dia pun dah boring dok belek buku2 resepi...dah lah tak sihat...runny nose...& demam pulak tu....pujuk derang...lekaslah belek2 buku tu....cz nk dekat sejam lebih kat Borders.

Pujuk derang...ajak makan Peperoni Pizza kat Citrus...peh tu leh order dessert....Red Valvet kat situ. He..he..he.he...bising2 gak derang tak mo kuar dari situ....tp ibu dia mmg dah tak larat time tu....so terpaksalah guna koser veto..(read: untung gak jadik Ibu nie...leh guna koser veto...sekali sekala...ha..ha.ha...ha..)

Red Valvet nie mmg sedap sesangat...!


Jemput makan sumer....


Sharing is caring!

Lepas tu....singgah kat Pumpkin Patch cz nak beli top & long pant kakak. Cha nampak accecories...terus suruh ibu dia beli. Kakak pun nak accecorise gak....adoooiiiiii. Sabor ajerlah. Sebelum tu....Cha dah pawww ibu dia Play-Doh masa gi kat Toy'rus....adoiiiii.....sib baiklah en. somi kasik cash money kat ahkak....bulihlah beli barang sebarang dua kat sana.


Time nak balik....

Cha yg tido kepenatan....tp tangan ttp menten pegang kucing yg dia buat sebelum cuti sekolah baru2 nie.

7 comments:

mummysyafie said...

aritu pernah sampai kat bangsar village ni. nak shopping kat sini tenang je...

la..sian dier. tertido plak

Nurul a.k.a Riko said...

Irah...
Ha'a...betul tu. Kat sini lengang sikit...tak ramai org. Nak shopping pun tak serabut sgt.

Cha penat...cz pegi PBD...peh tu baru gerak ke Bangsar Village....maner tak penat.

Cik Yana said...

Red Velvet. Teringin gila nak rase :)

Entry terkini: Serius Letak Jawatan Camni :P

suhailas said...

Perhhhhh menangkap kaler dia..niii yg leh wat punah diet niiii ngan RV!!!!! sue leh kira ngan jari berapa kali pegi bangsar vilage..!!

Nur a.k.a admansyah said...

mesti ade ole2 utk 2 little princess tur! ibu die tak shopping ker....???

Hairil Rizal said...

First, soklan confirmation dari mamat blur: Bangsar village ni dulu BSC ke?

BSC tu ada kenangan zaman muda Warlord...ah, lupakan sajalah..

Nurul a.k.a Riko said...

Cik Yana...
Cubalah...konpem tak giler lepas tu..ha..ha..ha..sedap tawwww.

Sue...
Furghhhh mmg merembes abis kaler RV nie...kan!
Nurul selalu gak gi sini cz office berhampiran kt sini jer...nak parking pun sonang.

Nur...
ha! ha!...percaya tak..ibu dia x shopping pun...kasik red carpet kat Sofea & Cha utk shopping...
tapi kan...semalam ibu dia shopping kat Bangsar Village..shopping bedak...nanti I story mori kat my nx entry.

Warlord...
Owwwhhh...mamamt blur tu mmg sudah terkonpius. Bagitau kat Mamat Blur tu...Bangsar Village nie terletak berhampiran Masjid Bangsar or lebih tepat lagik kat Jalan Telawi...

Utk info mamat blur tu jugak...Bangsar Village ada 2...satu Bangsar Village I (lama)...dan satu lagik Bangsar Village II(baru)...

Bangsar Village II is linked to Bangsar Village I by a covered pedestrian bridge.

BSC atau Bangsar Shopping Center nie...terletak di Jalan Maarof..near Bukit Bandaraya.

BSC ada kenangan lama? fuyoooo menarik tu...tak mo share ker? sharing is caring maaaa.....