Monday, August 08, 2011

Buah Melaka

Hari nie nak citer....pasal kueh buah melaka or onde2. Kueh buah melaka nie..mmg kueh peberet Kakak dan ibu dia pun samer gak. Actually, time bulan poser ajer ahkak suka makan kueh nie...kalo hari biasa...sekadar tengok ajer.

Taraaa.........dah siap utk di ngap!

So last saturday, kami anak beranak dok buat projek kueh buah melaka nie kat umah. 1st time Kakak tolong ibu dia dok uli & gentel utk buat kueh buah melaka nie.

Ya ampun...oh my gucci! tergelak tgk Kakak dok gentel utk jadikan bulat2 mcm bola...fuggghhh beso gedabak. Sib baik 1st time kakak buat kueh buah melaka nie...kalo tak...mmg ahkak reject cz tak memenuhi piawain SIRIM ahkak.....kalo ibu dia...suka bulat2 comey2....then size pun samer jer.



yang bulat beso gedabak tu....Kakak buat...yg comey2 tu...ehemmm...ehemmm ibu dialah




8 comments:

Ema Razali said...

bestnyee. dah lama mak kita tak buat kuih ni :)

Sherry said...

Aku plan nak buat kuih ni la arini :-)

suhailas said...

sedapnya..ari tuu sue beli kat bazar tak bestttt......iskk kena wat gak niiii....!!!!

izzah said...

waaa..buah melaka!faveret nih!!hehe..

Pia said...

"kalau rajin buat comey2..kalau tak berapa nak rajin,buat beso2..hahha..anak2 akk tak suka makan kuih ni.."

Hairil Rizal said...

Pelik kan perangai kita ni...bila bulan puasa selera kemain tapi bila bukan bukan puasa tak le plak.


Warlord plak skrg tak bpa nak makan plak...


Kesian Warlord!

Adrina Adi said...

my favourite too....... ingat nak try buat sendiri juga nanti.

Nurul a.k.a Riko said...

Ema Razali...
Hahaha...lepas nie buleh lah Ema buatkan utk emak Ema pulak...mesti dia sker.

Sherry..
Buat tak? Sedap kan..he..he..he

Sue..
Kalo beli kat Param...most of the kueh yg ada kelapa nie...cepat basi. Kena kita buat kat rumah...baru puas hati makan kan.

Izzah...
Favourite samer kan...cayalah...jom hi-5 dgn ahkak.

Pia...
Nurul mmg suka buat kueh yg comey2 nie..senang.. sekali jer masuk mulut he..he..he..he

Warlord..
Naper lak tak lalu nak makan? nie mesti sebab penat berjaga malam yer...jaga baby kan.

Ker nak diet he..he..he..opssss.

Ed..
Kak Nurul mmg galakkan ed buat...mintak Amna tolong mama dia samer...mesti dia sker..sker ..sker!hehehe....