Monday, August 01, 2011

Citer 1 Ramadhan....

Alhamdulillah...bersua kita di 1 Ramadhan yg mulia ini. Ahkak ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak..kepada sumer pembaca blog ahkak. Maklumlah lately nie jarang bebenor nak update blog...sebab kasik laluan kat En. Somi ...cz mmg dia asyik conquer ajer lappy yg burok nie.

Hari nie nak citer pasal Cha berpuasa .....siap mangun sahur lagik. Tingat ahkak pada Kakak...when she was 5 yrs old...Kakak mmg berpuasa...cuma kakak tak poser 1 hari kalo tak silap.....coz dia demam time tu...hari lain sumer penuh.

Petang tadi...masa nak amik Cha....dlm hati berkobar2....Cha dpt poser full day ker? Kalo dia dpt full day...seronok rasanyer...tapi kalo dia poser separuh hari pun tak per...cz kecik lagik baru 5 thn maaaaa!

Amik Cha from Nursery...Kakak bagitau yg Cha dah berbuka poser pada pukul 5 petang tadi. Oh yer...hari nie sekolah SK Setiawangsa cuti sempena 1 Ramadhan...so Kakak pun cuti...tapi ibu dia tak cuti....so Kakak dok kat TKC samer dgn Cha.

Ada gak sedih...tp dlm hati I'm so proud cz Cha dpt bertahan sampai pukul 5 petang. Ahkak dulu...umor 5 thn pun tak poser...dah sek. rendah baru nak belajar poser..so well done to Cha utk hari nie.

Maner gambo Cha yg terbaru? Lately nie...jarang nak amik gambo. Cuma last saturday masa gi MPH beli buku for my doters....sempat gak amik gambo Cha sekeping .Nak tengok...sat no.....tp gambo belakang jer.






8 comments:

izzah said...

selamat berpuasa akak!!utk cha,esk cuba puasa lg yer..tak pe,kecik lg,perlahan-lahan ye.. :)

Piasara said...

"takper pelan2 lama2 ok la tuu..slmt berpose utk ahkak sekeluarga .."

Nur a.k.a admansyah said...

hek elehh... arah blkg pun jadilah Cha! Auntie nak wish... Selamat Berpuasa! tahniah... Abg Aiman pun start ms umo 5thn tp... dpt 2-3 hari jer kottt!(ayoyooo.. Auntie sudah tarak ingat...) Adam??? takyah tanye-lah... mmg X pose!

ceritacherita said...

budak2 skrg cepat betul dah start puasa kan. aqil hari ni meronta2 nak puasa, aku kata 1/2 day cukup. aku dulu start belajar puasa umur 7 tahun, 8 tahun pun still ada yg puasa 1/2 day, 2/3 hari je penuh. dah 9 tahun baru penuh puasa.

anyway selamat berpuasa.

mummysyafie said...

selamat berpuasa riko, ok la kalau cha dah cuba tuk berpuasa.

wawan macam takde tanda je nak mulakan tahun ni. puting pun tak lepas dari mulut.

Hairil Rizal said...

Very good try already for a 5 year old kid!

Congrats!!

Warlord pon dulu umo 8 tahun baru puasa penuh daa... :P

Janna Wan Muhammad said...

tahniah cha sebab dah stat poser! and dapat poser smpi kol 5 ,kalu kat sabah tinggal sejam lebih lagi nak buka tu,hehehe....Yasmin blom start lagi poser, tahun depan la kot baru start, ikut mcm kakak2 dia dulu la...6 tahun baru start...apa2 pon selamat berpuasa utk u sekeluarga Nurul !

Nurul a.k.a Riko said...

Izzah...
selamat berpuasa gak utk Izzah. Alhamdulillah...semalam Cha dpt poser penuh...he..he..he..

Piasara...
Thanks pia...Selamat Berpuasa to u too!

Nur..
Owhhh my BFF....windu bangat samekr lorrrr. Tiba2...tingat masa kita berbuka poser b'sama2 kat rumah Sue...ingat tak...ingat tak? he..he..he..*tiba2 jer tingat kenangan lalu*

Baby...
Selamat berpuasa utk u gak. Samerlah mcm aku...darjah 3 baru dpt poser penuh..he..he..he..he..

Irah...
he.he..he Wawan still isap puting ker...ala..lalala..shomelnyer.

Warlord...
Alhamdulillah...Cha beria..ia nak poser...ahkak just kasik galakan ajer...seronok tgk dia bersemangat nk poser.

Janna..
Selamat berpuasa for u too! Sonoknyer...kul 6 dah leh buka puasa...I kalo time tu...masih kat dapur lagik...dok klentang klentung he..he.he..he..