Wednesday, February 25, 2009

Citer kakak...

This wiken we thought nak bawak my doters gi tgk movie Upin & Ipin. Rasanyer minggu nie baru leh bawak my doters gi sana cz lastweek kakak exam… ingatkan after her exam baru nak bawak dia gi tgk movie.

Haaa..citer pasal kakak punya exam, aku nk share hepi stori kat kowang sumer….Alhamdulillah kakak did well on her subjek Maths. She got 93%. Well done kakak! Keep it up the good work. Ilham so hepi with her result maklumlah everynite without failed Ilham will teach kakak maths since cuti sek. last year lagik. Practice make perfect kan. Mmg aku berdebar nak tahu result kakak..especially subjek nie mcm ada butterfly dlm perut ajer.

Aku pun hepi gak cz kakak punya others subjek punya result pun maintain cam exam yg lepas. Cuma kakak a bit sad cz dia x dpt full mark 100% mcm kawan dia Adlina. Tak per kakak….u still got a time to practice & study..yg penting final exam nanti kena do well.

Siyan pulak tgk kakak dok stress ajer…peh tu dok sibuk nak kira markah dia sumer..aku dulu..masa darjah 2…tak pernah pulak nak amik port pasal markah2 nie…yg aku tahu..huwww haaaa…huwww haaa ajer. Peh tu..kalo dia citer pasal kawan dia...mesti ada markah selepas nama tu. cth: "ibu...sabriena yg dpt markah 98% tu kan...or tak pun..Ibu..syuhada yg dpt 100 tu kan...then kalo nampak Amir..yg dpt 94% tu kan....or tak pun..."ibu...aliya yg dpt 88% tu kan..." cenggitulah... dlm minggu nie..kalo dia mentioned nama kawan dia...mesti ada markah slps nama tu. Aku diam....layan ajer anak dara aku sowang nie.

Ilham dah janji dgn kakak if she got subjek maths 90 ke atas n oso subjek sains pun above 90..Ilham nak beli hadiah. So dlm keter lepas amik kakak fm skul…kakak dah dok berangan nak mintak itu ini, aku gelak ajer dgr dia punya wish….nak gi hotel bukan sebab nak makan or nak tido kat saa…TAPI nak mandi kat swimming pool. Then dia nak suh Ilham beli small bag cap Lulubelle or tak pun nk cap Girls...then nak pensil case cap Lulubelle or Girls gak. Tu baru darjah 2..kalo dah form 2 aku pun tak leh imajin kakak nak aper kalo dpt better result kelak. Ecewahhh..jauh pulak aku piker ke hadapan kan. ..

So Ilham dah plan nak beli ticket kat klcc hari nie utk shows this saturday. Sekali lepas amik kakak fm skul petang tadi, dia bagitau aku yg dia kena pegi skul this Saturday cz dia nk masuk Mini Teater for budak darjah 2. Aku baru teringat yg kakak ada mentioned menda nie before her exam lagik…tp aku x kasik dia pegi sebab masa tu minggu exam.

Since aku tgk…kakak dok beria ia nak pegi then teacher Salmah pun dah kasik surat permission to parents utk kasik cik Amalin Sofea nie gi skul on Sat..so dgn berat hati aku sign gak surat tu. Sib baik 2 hrs ajer…fm 8.00 am – 10 am…aku pun tak tahu mini teater tu cam maner..Kena tanya kakak lepas amik dia fm skul this saturdaylah jawabnyer.

So kakak dah ckp kat aku…dia tak leh nk tgk movie Upin & Ipin nie. Then aku ckp kat kakak…tak perlah,..kakak punya xtvt tu kan belah pagi….so kita gi ler belah petang pulak. Peh tu dia ckp…petang pun tak bulih gak coz dia kena pegi besday party kawan dia Puteri kat puncak setiawangsa. Hambooiiii…ahkak sorang nie…bz pulak dia yer. Nampak gayernyer…plan nak tgk movie kena postpone to Sunday…huwaaaaa.... Cop!…saper nk tgk movie nie…ibu dia ker…or anak dia…nampak cam ibu dia ajer yg nk tengok….ehem..ehem…ehem. .”betui…betui…betui”.(tiba2 sore aku bertukar jadik sore Ipin ler pulak).

6 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

Well done Sofea! kejayaan tak dtg bergolek... setimpal dgn usaha-mu cayang!

U&I? 3A pun x tgk lagik? this week pun xleh coz ada sukan & next week peksa lak! hu..hu..

p/s: Nanti auntie Nur beli top-up kat Aisyah dulu... then br leh sembang u all bedua taw!

Adrina Adi said...

bestnya dengar citer budak2 cerdik ni. hopefully amna pun mcm tu jugak, ameen.

sandal itam said...

wah..kakak dh byk aktiviti yek..rajin nya

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

tu baru darjah dua dah bz kemain lagik yer..tp bagus jugak budak2 ni..biar hari2 mereka penuh ngan aktiviti yg bermakna.....all the best utk Sofea !

Nur a.k.a admansyah said...

maner N3 br nie mummy Riko? pegi bertapa ker...? heh..heh..

ko tau.. aku rase sek Aisyah takde exam-lah! takde ckp apa puuunnn! boleh ke cenggitu?

乾煎白鯧Sam said...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,情色,日本a片,美女,成人圖片區