Sunday, February 01, 2009

Upin & Ipin

Pernah x kowang dgr nama character katun Upin & Ipin nie? Sebelum nie mmg aku x pernah dgr or tgk citer nie TAPI biler Alisa tgk gambo katun nie kat newspaper dia sibuk dok ckp Upin Ipin, Upin Ipin…x henti2..dari situlah barulah aku tahu psl katun Upin Ipin nie.

Mmg aku x pernah tgk katun nie kat TV tp kakak & alisa mmg suka citer pasal Upin Ipin nie kalo kat rumah. Tak pasal2 kan, kakak & alisa ckp aku nie cam Kak Rose salah satu watak dlm katun Upin Ipin tu.

Aku pasan ingatkan aku nie muda cam kak rose…(kununlah kan..) TAPI pd saper yg dah pernah tgk katun nie…mesti tahu naper my doters ckp aku nie cam kak rose….kan????

Aku pun heran masa bilerlah my doters nie tgk citer Upin Ipin nie…ghupa2nyer derang tgk vcd kat rumah mak. Then masa balik kg. kebetulan my younger sis. pun ada koleksi citer upin ipin nie…& my younger bro. pun ada citer nie gak…so bermulah episode citer Upin Ipin nie kat rumah aku. Every time mmg Alisa yg paling suka tgk citer nie…mmg hari2 dia tgk.

Secara x langsung..dgn aku..aku sekali tgk citer nie. Mmg kiut ajer watak Upin Ipin nie…especially pd watak Ipin yg suka ajer setuju dgn apa yg Upin cakap…pasti dia akan ckp ”betui..betui..betui”.

Skrg nie aku mmg x sabo2 nak bawak my doters especially Alisa utk tgk movie citer “Geng- Pengembaraan Bermula” yg ada Upin & Ipin…tungguu 12th Feb. Jom kita meriahkan wayang animasi nie…..”betui…betui…betui”.

7 comments:

Adrina Adi said...

amboi.. mak dia pun sama geli nak tgk upin & ipin yer. hihi..

rasanya ini 3D pertama keluaran Malaysia. okay la kan, sekali sekala kena support jugak industri seni tanah air.

Personage said...

betul..betul...betul....

usahkan kakak alisa, muaiza pon pandai gelak terbahak2 biler tengok citer nie.

memula ku tatau pon citer upin ipin nie, tp bibik rajin pasangkan biler dier on air wic took abt 5 mins and so aje kalau tak silap (kejappp bangattt)....

so, ku beli series dier dari siri 1 sampai siri 13 + siri yg hari raya tue.

dok ulang2 main sampai CD pon rusak.

yep yep.... cant wait to have upin & ipin dkt wayang too. ader kang yg ku bawak skalik muaiza menyelinap masok...ekekekke

LITTLE DEWA said...

they r sooo cute kan?
btul... btul... btul...
:)

Nur a.k.a admansyah said...

wehhh... 3A pun tgk sakan tgk Upin-Ipin nie! Alkisahnyee.. ayah dieorg belikan CD series last week! hariX2 dok layan...

Betul..Betul..Betul...

p/s: nmpk gaye kena angkut depa pi msk panggung tgk film plak!

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

ramai betul peminat upi ipin ni kan? budak2 ni sker la jugak...

mummysyafie said...

skrg ni tgh hits tau riko. cd dier mmg payah nak jumpa. tapi kat shah alam ada. tiz 12 feb tayangan filem pertama upin n ipin the geng

Nurul a.k.a Riko said...

Ed...
Betui..3x mmg kena sokong movie nie.

Tina...
Bawak sajers Muaiza. Mesti dia suka & t'hibur tgk movie nie nanti.

Mummy...
Betui..3x both of them so damn cute.

Nur...
Alisa kalo makan ayam goreng especially bahagian drumstick sure dia ckp Ayam Goreng Ipin.


Janna..
Mmg ramai peminat Upin & Ipin nie.

Irah..
Aku kan dah gedik nk tgk movie nie tawwwww..x sabo nk tunggu 12 feb nie.