Thursday, May 12, 2011

Citer Cha hari nie...Field Trip 2 @ Cruise Tasik Putrajaya

Hari nie nak citer yang Cha pergi rombongan school (TKC) ke Putrajaya. Cha mmg sangat teruja nak pergi ke Putrajaya nie. Since dpt tahu nak pergi ke Putrajaya, hari2 dok tanya ibu dia....'esok ker nak pergi ke Putrajaya.?

Tu belum tanya lagik pada hari Jumaat....'esok ker nak pergi Putrajaya?'...Kalo sebelum nie...seronok betul kalo ckp esok Saturday...tak gi school...suka dia...cz dpt cuti 2 hari......TAPI since nak ke Putrajaya nie....hari Sabtu pun Cha sanggup nak ke sekolah....sebab??? nak gi Putrajaya..punya pasal.

Pagi tadi...mmg senang sangat nak kejut Cha.....sebut ajer 'Cha! hari nie gi Putrajaya kan?'...terus ajer bangun gi bilik air. Kalo tak....mmg senang nak kejut Cha...cuma kadang2 tu dia suruh abah dia dukunglah ke bilik air. Hari nie....laju ajer ke bilik air...tak payah dukung2.

Balik tadi masa nak amik Cha....jenuh gak lah ibu dia nak tanya dia pasal Field Trip dia hari nie. Tanya satu...jawap satu. Tingat pada Kakak....masa she was sebaya dgn Cha....tak payah tanya...amik ajer dia fm Tadika Twinkle Tots (TTT)....mulut dia becok dok bercerita itu ini kalo dia pergi mana2 rombongan TTT.

Cuma hari nie...Cha cakap dia nak bela rabbit. Bulih ker ibu? Masa bila Cha tgk rabbit? Dia kata...dia gi zoo. Zoo? Biler tgk itinerary hari nie....derang pergi Cruise Tasik Putrajaya & Natural History Museum....or may be kat muzium alam semulajadi nie kut dia tgk arnab. Ibu pun tak pernah pergi sini.

Ibu dia tak puas hati cz Cha tak cerita sangat pasal gi Putrajaya nie....tanya lagik.

Besh tak pergi Putrajaya?

Besh

Ada apa kt sana?

Cha naik boat....


Nampak apa or pemandangan apa yg Cha nampak?

Nampak castle.....

Owwhhh....(dlm hati ahkak.....ada castle yer kat sana....tak perasan pulak..)


*dipendekkan cerita* Cha sangatlah bengang hari nie....cz biler Kakak masuk kereta....Kakak pun tanya menda yg samer. Peh tu...terus ajer Cha ckp kat Kakak...."Kakak nie tanya mcm2...Cha peninglah".

dlm hati ahkak.....tunggu kalo en. somi balik....harus dia tanya menda yg samer gak mcm kitorang.

Korang pun tahu apa kan....reaksi Cha.....mmg betul. 100% betul..tekaan anda. Abah dia tanya...tak manyak respon fm Cha.....tak perlah...janji dia happy dpt pergi sana dgn kawan2 and her friends!

Chop...chop...! Nak jugak citer pasal ahkak dpt present Mother's Day fm Cha.







Thanks Cha! lebiu...





5 comments:

cik ayin said...

wahh..bestnya dapat jenjalan

Hairil Rizal said...

Bebudak ni sama je...
Sama ada jawapannya pendek pendek aje ataupun diorang bantai cakap 'tak tau' je.

Hehehe!

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Ahkak rasa perangai Cha and Shiqah nie samer ajer.

Cuma biler ahkak tingat balik time Kakak masa umor Cha...mulut dia mmg pot pet..pot pet....kita tak payah tanya...dia mcm penyampai berita....cerita from A-Z.

Piasara said...

"laa...org tu memang ler seronok,tapi siann kat cha sebab letih sangat,yg korang dok sibuk tanya tu naper..esok2 jelah..ishh.."

Nurul a.k.a Riko said...

Pia....
ha.ha...ha...tu lah....kitorang nie mmg gerdix nak tahu...tu yg dok sibuk tanya mcm2...siyan Cha kan.