Saturday, May 21, 2011

Nur Kasih The Movie (NKTM)....dah tengok?


Semalam ahkak dgn my bff Nur gi tgk movie NKTM nie....walaupun ahkak masih lagik demam & batuk2 dgn runny nose bagai...nak jugakkkkk....tgk movie nie. Mesti nak tgk cz ahkak suka pada Tiz Zaqyah nie....suker..suker..suker.tgk lakonan dia yg cemerlang dlm movie nie.

Mesti korang nak tahu...besh ker citer nie? sedih ker?.......Bagi ahkak, masa mula2 nak tgk movie nie....mmg dah set dlm mind.....tak mo ada high expectation just nak tengok Nur Amina ajer....hah...hah...hah!

Ahkak impress & terpesona dgn sudut2 or scene2 yg di amik dlm movie nie. Mmg cantik....1st classs! Apa org kata......sinematografi yg sungguh cantik...mmg mengasyikkan bila kita di buai rasa melihat scene2 yg sungguh menarik.....especially pemandangan di Jordan....subhanallah!

Scene yg cantik juga dpt di lihat melihat hamparan padi yg menguning kehijauan.....masa scene Nur Amina & Adam di tepi sawah. Sukernyer!!!!

So back to cerita pasal NKTM nie....bagi ahkak citer nie tak adalah ummmphhh sangat....okey ajer. Bulihlah.....terhibur gak. Cuma....moral of the story mmg besh...insaf ahkak biler menghayati citer nie. Bergatung kepada penerimaan masing2 kan.

Sedih ker? Owwwhhhh.....citer nie....dari awal dah sedih....so tissue ada ajer kat tangan. Menangis ker? adalah nagish sikit2......tapi 'potong' betul tgk citer nie...cz manyak sangat adengan flash back.

Tu yg buatkan ahkak terkonpius...ehhh....ehhh..nie Adam ker or Aidil biler dah tua nanti. Owwwhhhh......rupa2nyer citer nie.....sampai Nur Amina dah kertu rupanyer. I seee.......tapi tak syiok cz biler kita dok pikir....nie saper....nie saper.....mmg menggangu kosentrasi....ceh.

Saper watak yg meninggalkan kesan kat ahkak? hemmmmmm......pelakon pembantu...tak sure nama dia saper. Adik nie...nama dia mamat ker saper entah.....nak google ler pasal adik nie. Lakonan dia mmg slamba ajer...tapi besh.....hemmmmmmm.....saper dia yer dlm NKTM. Dia nie...seorang remaja yg bermasalah...Adam nie ada buka class utk remaja cam adik mamat sorang nie...iskkkk....saper yer adik nie....lakonan dia best! At the end...adik nie mati. Sedih!

Okeylah.....jom layan gambo kitorang semalam.

Gambo sorang pulak......eceeeyyy ceyyyy......

Muka org demam

Nur yg so sweet!

Belek apa tu?

Teh tarik time.....sebelum balik.


To Nur....yesterday was so lovely. Dah lamer kita tak jumpa & borak2 mcm nie kan. Tingat masa kita time bujang dulu....he..he..he....so our next date agak2...time movie Lagenda Budak Setan 2 pulaklah yer....nanti roger okey!


8 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

Ni 1st try komen thru hp nie... Mmg lovely moment with u Laling! Really appreciate.. Muahs.. Muahsss & thanks 4 everything!
Psl movie tur.. I suke bangettt even ada cacat cela skett tp overall ok-lah tur!

han eba said...

dah tengok dah. semalam. dekat tgv jugak. HAHA. ni tgv mana ni? :)

ouh, ayat yang paling diingat ingat

"ambil lah apa sahaja, kecuali dia"

hukhuk

Nurul a.k.a Riko said...

Nur...
Me too! Sonok bangat semalam.

Pasal movie nie... bulihlah....still okey lgik berbanding movie hantu yg merapu raban asyik kuar panggung.


han eba...
ahkak tgk kat TGV Wangsa Walk Mall...

Owwwhhhh....siap hapal skrip lagik nie...sure suka pada Adam nie yer.

missjulnar said...

kak un...rasanyer yg adik tue...kan namanyer syafiee..pernh blakon citer mukhsin...ingat tak

sherry said...

kan.. biasa2 je
aku ingatkan mantop sbb dok baca dekat twitter sampai ada standing ovation masa habis movie tu..

hati ku just terkesan dgn watak ilyas tu.. pandai budak tu bikin ayo mata ku meleleh.

lelain.. mmm.. drama bersiri dia lagik mantopp :-)

but again.. up to individual la.. tu pandangan ku ajez :-)

en. suhaimi said...

huhuhu aku gak yg stil belum tengok... takde sape nak teman tengok ni.......

http://jutawan-dinar-iraq.webs.com

Hairil Rizal said...

Tuuu dia...dah tgk dah NKTM...ladies day out lagi gitu!

Mmg boleh agak sinematografi dlm citer ni best tapi tak sangka plak citer dia tak bpa...

Skrg ni kena gaduh sket la nk tgk movie...NKTM vs Kungfu Panda 2!!

Heheh!

Nurul a.k.a Riko said...

missjulnar...
Adik...bukan dia..adik Syafie Naswip mmg Kak Un kenal...sebab dia pernah menang award....yg pelakon pembantu nie...muka mcm chinese sikit...peh tu...dia punya lakonan mmg bersahaja...tp last sekali dia mati sebab kena pukul dgn Syafie Nawswip nie.


Sherry...
Aku biler tgk movie nie...dari awal mmg dah sedih....so biler dah manyak sangat sedih..aku pun tak tahu nak rasa sedih kat tang maner pulak lepas nie...he..he.he...

Aku suka pada pelakon kanak2 mcm Maryam & Ilyas....deranglah yg menghidupkan movie NKTM...kan.

Lakonan Tiz Zaqyah aku rasa cemerlang berbanding watak Adam & Aidil. Aku dpt rasa...suka, duka & sedih pada riak wajah Nur Amina.


En.Suhaimi...
Kalo tak ada kawan nak tengok....tunggulah nx month...sure keluar dlm Astro First. Bulih tgk kat rumah terus...kan.


Warlord...
Tu lar...citer NKTM nie tak sehebat drama Nur Kasih yg disiarkan kat tv...tp sib baik manyak scene2 yg menarik...sejuk mata memandang.

Owwwhhhh..suka movie Kung Fu Panda yer...cam tak caya ajer..ingatkan suka tgk movie The Pirates of Carribean.

Ahkak pulak ingatkan nak bawak Kakak tgk movie Diary of Wimpi Kid 2 since Kakak mmg suka baca buku cerita nie.