Sunday, May 08, 2011

Terima kasih Kakak & Cha!

Tahun ini ahkak menerima satu kad sempena Hari Ibu seperti tahun2 yg lepas dari my doters. Punyalah Kakak dok tanya ibu nak aper? ahkak senyum ajer....bagi ahkak ucapan Selamat Hari Ibu pun sudah memadai.

According to my en. Somi, Kakak beria..ia betul nak buat kad utk ahkak nie. Patutlah..asyik kata suprise..suprise ajer. Ahkak dah agak..mesti nak kasik ahkak card...tapi time biler lah derang buat card nie cz setahu ahkak...biasanyer Kakak & Cha yg akan tido dulu dari ibu dia...so waktu biler ler derang nie buat card kan? hemmmmm.

Last nite ibu dia sorang nie tido awal..dlm kul 11 lebih ahkak terjaga...peh tu biler ahkak terjaga...ahkak nampak Kakak tgh dok buat card hari ibu utk ahkak...terharu! Patutlah petang semalam, Kakak kata nak pinjam lisptick. Nie mesti nak letak kat dlm kad kut.....since ahkak tak mo suprised Kakak...so ahkak sambung tido balik (read: alasan ajer nie....)

Paling sweet tepat kul 12 malam, Kakak kejut ahkak utk wish Selamat Hari Ibu! Agaknyer anak dara sunti ahkak ingat cam sambut besday kena tunggu tepat kul 12 baru bulih wish kan...tergelak pun ada. Patutlah en. somi kata...walaupun mata Kakak mengantuk & penat...tapi dia gigih buat kad hari ibu utk ahkak...Pagi tadi waktu nak bangun semayang subuh...nampak kad yg tertera Happy Mother's Day kat tepi bantal ahkak....*sebak*


Kad tulisan tangan pemberian Kakak

Cha pulak...pagi tadi...dok lukis gambo bunga & butterfly....last minute touch up kut....


So lunch tadi, we all celebrated kat De Palma Hotel, Ampang. En. somi yg pilih tempat utk makan kat sini...lunch buffet. Kami anak beranak mengikut perintah ajer....since en. Somi yg tukang bayor kan.

Mood nak amik gambo Cha sungguh sukar....cz Cha suka buat nganga2 mulut biler nak amik gambo (read: spt gambo kat atas)


Nie pulak gambo ahkak & Kakak....kami berkongsi 'hidung' yg samer...he..he..he..


p/s: Selamat Hari Ibu buat Puan Nor Azian bte Aziz Zaman ~ yg berada di Parit, Perak & juga utk Ma yg berada di Taman Wira, Gong Badak Terengganu.

8 comments:

Piasara said...

"suweeeettt nyer hadiah present kakak dn cha..w/pun kecik2 lagi tp pandai diorang ni..Amboi2 nurul...pegi makan kat hotel ko..bestnya..."

Piasara said...

"heehee..hadiah present,ntah apa2 ayat akk tu kan..maklum ler dh t/malam ni tp nak jugak jalan2 wish kt korang ni..Maksud akk tadi, kad ucapan tu..suweett jer...slmt hari ibu, nurul.."

Janna Wan Muhammad said...

sweet kan bila anak2 berusaha nak bagi ibu kad ke apa ke kan ? my kids pon bagi kad jugak, sama mcm ur kids, tp cukup la bermakna...

apa2 pon ..happy mother's day to you Nurul !

Nur a.k.a admansyah said...

Aisyah kelako.. last week lagi bg card kat gue sbb-nyerrr... biler die tanye ibu, ibu die ckp...1 MAY! kah.. kah..

Thanks 4 d wish and... byk nk stori-mori ngan ko sbnr-nya! nanti-lahhh...

shima said...

happy mothers day riko





shima baru tag riko..irah punya give away

Nurul a.k.a Riko said...

Piasara...
Selamat Hari Ibu pada Pia gak. Tu lar...time kecik2 rajinlah nak kasik ibu derang nie card...kalo dah besar...beli jer kut.

Janna...
Mmg sweet...siap bawak gi opis lagik yewwww. Selamat Hari Ibu to u too!


Nur...
Wah...nko nie mmg terror...labour day & mother's day sambut 2 in 1 lagik tu.

Aku pun manyak cerita nak berkongsi rasa..dapat tak message gwe?

Li...
Selamat Hari Ibu Li....okey..nanti nurul masuk blog Li.

Hairil Rizal said...

Mother's day for me celebrated kat rumah with Wifey playing her usual role as mother - masak for me and Syiqah. Yaay!!

For my mom, I dah beri present masa balik BP few weeks back..kira advanced Mother's Day celebration la.

BTW, your hidung mmg ada kesamaan la dgn Kakak..hehe!

suhailas said...

Happy mother day to u.......