Tuesday, May 24, 2011

Cha nak baju gown.....finally

Ingat tak citer pasal Cha nak baju gown? Here.

Since esok kat school Cha ada Teacher's Day Party cum Quarterly B'day Celebration...so sumer students no need utk pakai bj uniform or gymwear...esok punya attire: Casual/Party Dress....

Nampak kan...yg ahkak highlighted tu....dengar ajer bulih pakai party dress mcm Princess....so Cha syiok sgt!

So petang tadi Cha ajak gi Wangsa Walk Mall (WWM) cz dia nak beli bj gown....tapi ahkak tak mo. Ajak dia gi JJ ajer cz tu yg paling dekat dgn umah....lagipun...3 kali seminggu ahkak kena pegi WWM....semalam dah pegi WWM...tak kanlah hari nie nak pergi lagik kan....lagipun ahkak nak kejar Magrib kat rumah.

Sampai ajer kat JJ...sumer gown yg ahkak pilih utk Cha...dia tak mo. Bising mulut dia nak baju gown macam org kawin! ...Ha? Org kawin.....nie sure Cha tersalah sebut....agaknyer dia maksudkan baju gown mcm Flower Girl yg mengiringi pengantin kalo ikut style omputeh lah kan...oorrrr.....patutlah sumer gown kat JJ abis dia rejected! Sumer dia kata tak lawo.

Bukan tu ajer.....siap nagish lagik kat JJ. Tak kan nak paksa pakai baju gown yg dia tak suka kan....nanti kalo beli....rugi ajer tak pakai. Macam kita gak...kalo kita tak suka pakai bj tu...peh tu org paksa pakai ....apa perasaan kita???.....biler pikir balik pasal perasaan Cha....so ahkak pun pergi ke WWM fm JJ. Masa tu....try to be cool.......cz tak suka nak tgk Cha sedih2....Cha bising nak ker F.O.S.

Biler sampai kat F.O.S....ahkak tunjuk baju gown spt gambo kat bawah....terus dia bersorak happy! 'Nie lah...baju gown org kawin yg Cha suka'.....tengoklah muka dia.....tersangatlah happy kan?

Macam Princess tak?

Tomey tak saya?


Happy punya pasal....siap kasik flying kiss lagik.....


Kakak pun nak jugak......so kakak amik t-shirt kaler pink.


Alhamdulillah....sempat gak ahkak balik rumah tepat kul 8 malam. Giler kentang...tak pernah dibuat ahkak pegi 2 shopping malls dalam satu masa. Furghhhh.....berpeluh gak...sib baik hari tak hujan.

Ahkak pun happy gak biler tgk Cha seronok sgt....maklumlah...dia dah lamer nak pakai baju gown nie....dah lamer suruh ibu dia beli. Cuma ibu dia ajer yg rasa.....tak ada occasion apa2....tak kanlah nak beli bj gown gitu ajer kan...lainlah kalo ada wedding ker....or nak hari raya ker...ha..ha..ha...siyan anak ibu nie....nak tunggu hari raya baru dpt baju gown....alahai ibu Cha nie kan.



8 comments:

Adrina Adi said...

syomelll jer. suka gambo yg dia buat flying kiss tu. sampai kuyu2 mata tu hah. ahaks.

cik ayin said...

comel la

Piasara said...

"amboii....cha nampak kiut mcm puteri jer dgn gaun dia tu...tp kakak kena layan jugakkk,mana aci cha jer dpt..."

|| sue-imanja || said...

cantik la gown cha...kiyut je ada reben......

Nur a.k.a admansyah said...

ok aperr.. simple & can wear anytime! Cha.. auntie likeeee the color!!! show nanti... nari puas2 ekk? suh ibu record... auntie nk tgk! hehehehe... terlebey sudahhh

ceritacherita said...

mmg cantik gown cha, aunty pun suka, pandai cha pilih.

Nurul a.k.a Riko said...

Ed...
Thanks auntie ed ~fm Cha~

Cik ayin...
Thank Kak Ayin ~fm Cha~

Pia....
tu lar...mmg kena layan 2..2 sekali...maklumlah derang berdua nie kembor tak samer tahun. Kalo beli..mesti kena beli sampai 2...he..he..he..he..

Sue..
Thanks auntie Sue~fm Cha~

Nur...
Owhhh my bff...maner ada teman tengok dia kat school....aternyer teman nie korjer....kalo buat hari Jumaat....konpem teman amik cuti..jadik mamarazzi.

Cuma pagi tadi...masa Ilham anto Cha kat school...teacher dia kata Alisa mcm princess....terus jalan mcm ala2 catwalk...sopan santun bagai...furghhhh Cha mmg pantang org puji dia...atomatik perasan jer lebih...he..he.he.

Baby...
Thanks auntie Baby ~fm Cha~

Hairil Rizal said...

Cecantik! Suker contrasting colours tu :) Pandai Warlord pilih :P


Syiqah skang tak bpa suka pakai gown. Masa umo dia cam Cha mmg suker dia pakai gown ni :)