Monday, April 11, 2011

Jom layan Cha....

Ibu....tomey tak?


Last friday, ahkak gi Wangsa Walk Mall dgn Cha. Rasa lain pulak biler dtg sini without Kakak. Al-maklumlah...biler kita jalan tak bawak handbag ....rasa cam maner? Mcm tu lah perasaan ahkak biler Kakak tak ikut samer. Lalu depan kedai Roti Boy...tingat kat Kakak....lalu kat depan Famous Amos....ingatkan Kakak....oklah..oklah...yg penting Kakak dah balik dgn selamat.

Cha bising nak suh ibu dia singgah kat FOS, Ahkak mmg suka beli baju basahan utk my doters kat sini...cz mmg murah...& material pun besh...especially t-shirt. Ingatkan Cha nk beli t-shirt....rupa2nyer dia nak suh ibu dia belikan gown utk dia.

Mula2 dia nak gown kaler merah....siap ropol2 lagik....OMG! Cha nk pegi maner pakai bj satin & lace bagai nie? Cha bilang samer ibu dia...dia nak jadik pincesss....owwhhh nak jadik pincess. Tak mo ler kaler yg garang2....peh tu size gown yg Cha suka...sumer mcm size Kakak ajer. Kalo ada pun yg available...yg kaler peach...spt gambo kat atas.

Ahkak tanya Cha...suka ker? Cha kata dia suka...cuma dia tak suka bunga rose yg ada 3 kuntum kat gown tu.....terus ahkak ckp kat Cha...tak yah belilah yer...sib baik Cha okey ajer...risau gak kalo angin kus kus dia datang....amuk..amuk...alhamdulillah....mood Cha okey petang Jumaat hari tu. Ahkak ingatkan...nk godek2 baju lamer Kakak dlm almari...rasanyer ada gown yg masih elok utk Cha pakai lepas nie....he..he..he...

7 comments:

Hairil Rizal said...

Same aje perangai bebudak ni kan? Syiqah masa umur 4-5 thn pun mmg suka pakai gown. La ni dah lebih gemar pants partnered dgn shirts. OKlah tu..senang sket nak bergerak kan.

How was Kakak's motivation camp btw?

Piasara said...

"kiut jer tgk cha dgn gaun puteri dia tu..akk pun ms anak2 kecik suka pakaikan gaun cantik2..tp kdg2 diorang tak suka sbb panas...
kenangan..depa dah besar2 ni suka pakai seluar ngan t-shirt jer.."

|| sue-imanja || said...

ala cumilnyee... cha kalu bergambor mmg trademark roper itu yer....

Nur a.k.a admansyah said...

bagi jer... sesekali Cha nk melawo pesalah-nya! tak kan ibu jerrr... hehehe

Beb, yg last n3 tur.. tak lamer ler ko dpt menantu!:))

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Kan...sepesen jer perangai Cha & Syiqah nie. Ahkak lebih gemor kalo Cha pakai legging ..senang nak ke sana ke mari.

Pasal pengalaman Kakak masa kem motivasi tu...nanti ahkak cerita pada nx posting yer.

Piasara...
Gegurls..kalo age cam Cha...mmg tomey ajer pakai bj gown nie. Paling suka kalo tgk derang pakai gown cam ala2..princess...sweet jer kan.

Ha'a..betul tu...biler dah besar mmg derang selesa pasak suar pjng & t-shirt...mcm Kakak.


Sue..
Ha'a...mmg gitulah trademark Cha...kalo tak letak jari kat pipi or kat muka...mmg tak sah.


Nur...
He..he..he...ibu dia dah lamer tak melaram tawwww...asyik2 pakai bj yg samer jer. Aku rasa kan...this year...aku manyak beli baju2 utk my doters...peh tu...last month aku belikan bj utk en. somi....entah bilerlah ibu dia nak melaram...he..he..he..he..

Huissshhhhh....nko nie...tak koser ahkak tawwwww....citer budak2 sekolah rendah ajer nie.

Wanzi said...

tomelnya adik tu..... cian dia nape tak bagi apa yg dia nak.......

Nurul a.k.a Riko said...

Wanzi...
Ciyan kat Cha kan...bukan tak mo beli...tp gown tu ada comot sikit...rasa cam tak berbaloi ajer kalo tgk pada harga.

Insyaallah..lepas nie..kalo ada gown yg comey2...ahkak akan beli utk Cha.