Tuesday, April 26, 2011

Citer sambugan from entry semalam....

Entry kali nie..dah macam ngikut Nabil dlm Maharaja Lawak.....kalo lawak dia ada sambung..sambungan...kali nie entry ahkak pun ada continued...lagik yewwww. Pssstttt...nak citer,sebabkan nak tgk Maharaja lawak nie...ahkak suh en.somi subscribed astro mastika...nak tgk Nabil, Jozan, Kumpulan Sepah & Kumpulan Jambu beraksi dgn lawak derang.

Okey....back to citer sambungan ....so semalam...gi JJ cz nak beli benda alah nie spt gambo kat bawah. Actually hammer nie mmg ada kt rumah...tp kat rumah punya jenis yg besar bagak...so kakak tak mo. Dia nak tomey lotey cam dia gak...adoiiii. So tiba2 ajer ahkak nie blur...kat maner yer nak beli hammer? Terus ajer Kakak kata kat...kat JJ kan ada...kat DIY.


Hammer or penukul yg tomey

Masa dlm perjalanan nak ke JJ....ahkak tanya kat Kakak...'buat apa nak beli hammer'...Kakak kata nak buat tempat letak handphone or bekas tempat letak handphone for Kemahiran Hidup. Ahkak nie bab bertukang mmg fail....aiseeyyyyyy....mintak2 Acik (my younger bro.) ada kt rumah ahkak malam nie....leh mintak dia tolong Kakak utk siapkan kerja kemahiran hidup dia.

Semalam kan...ahkak citer pasal ahkak ada terjumpa dgn ex-class mate ahkak masa sek. men. dulu. Tak sangka...leh berjumpa kat JJ....tu pun sebab ahkak nie berpatah balik kejap cz tak yakin dah tekan remoote kereta ker tak......isshhhh...ahkak nie mmg selalu pelupa...dah tekan alarm kereta ker belum.....so berpatah balik.....sekalik ada sorang lady nie bersama sorang budak perempuan...tegur ahkak.

"ehhh...Nurul kan"..

'ha'a...Nurul.....Sabrina yer'...

so adalah adegan jejak kasih kat JJ petang semalam. Jumpa pun sekejap ajer....tapi sempat bertukar no. henpon.

sabrina tanya ahkak kahwin tahun biler? ahkak kata...tahun 2001 (read: heran gak naper dia tanya kan...tapi layan ajerlahhhh).

Peh tu sebelum balik....ahkak tanya dia...'hubby kerja kat maner'? (read: entah naper...tiba2 ajer nak tanya)

Sabrina tersenyum...senyum. Dia cakap kat ahkak...satu malaysia kenal husband dia.

Since dia keja kat mahkamah......ahkak ckp eh...lawyer maner yg pofular nie yer? dlm hati ajerlah.

Ahkak ckp saper?....

"Zubir yunus....wartawan Berita Harian".


"owhhhhh...." jawap ahkak.


Okeylah...tu jer nak citer.


5 comments:

|| sue-imanja || said...

bab tekan remote kete tu...kiter pon sama...hahahaha

Nur a.k.a admansyah said...

Ishh.. mcm2 sek mintak bahan yea! mana-lah kite harap anak dara pegang tukul tu..

I got that channel Laling... every nite i tgk Nabil, Jambu... X JEMU2 YOU!!! besude... i luv to watch BOLLYWOOD @ B4U channel. bak kate Celcom... berbaloi2:)))))

Hairil Rizal said...

Hoho..pasni boleh la menglamerkan diri dgn Berita Harian!

Warlord pun nak tumpang sekaki gak :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
baca yang semalam baru gua dapat tangkap..kereta gua dah tak de remote

Nurul a.k.a Riko said...

Sue..
ha..ha.ha..!

Nur...
Sah...mesti nak tgk SRK kat B4U kan..kan...kan

Warlord...
Ha...! ha...tergelak kejap. Ala....husband dia reporter gossip artis kat Bi-Pop.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o...
thanks cz sudi singgah blog ahkak...