Thursday, May 05, 2011

Hari nie punya citer....

Pagi tadi masa depan cermin, tiba2 ajer mood nak pakai shawl letak brooch reben kat tepi telinga (read: spt gambo kat bawah). Punyalah susah nak sepit brooch kat tepi shawl tu...dah lah brooch cinonet ajer...kena sematkan brooch dgn penuh kasih sayang...karang tercabut pin susah pulak nak semat kan.


Sampai ajer kt office....handphone ahkak berbunyi. Owwwhhh....my boss called...then jeng..jeng...jeng....tiba2 rasa cam susah pulak nak letak handphone kat telinga sebab.....brooch cinonet tu. Ceh....nyesal pulak letak brooch tu kat situ...kan dah susah nk ckp dekat phone. Alahai...dah lah my boss suruh check flight...utk esok....dlm hati jgnlah handphone ahkak nie mute....cz handphone ahkak nie a bit sensitif...tak suka 'touch screen nie'.

Peh tu nak tukar handphone ke belah telinga kanan....dah susahlah pulak...cz tangan kanan nak jot down boss ahkak punya message....grrr...grrr...grrr...dlm hati janganlah disconnected cz acap kali this thing happen to me....tgh elok ckp..tiba2 ajer disconnected cz handphone tersentuh screen disconneted....entah cam maner pun ahkak tak tahu....nampak sgt ahkak tak reti pakai henpon kan....tapi henpon bb torch nie en. somi kasik as a present....so tak baik mengomel kan.

Hari nie mmg betul2 bz...bukan hari biasa tak bz...tapi hari nie bz sampai tak sedar dah kul 5.30 pm. Tapi sebelum tu kan.....ahkak nak bagitau...ada adik sorang kat office nie ckp...'mata ahkak cumillah hari nie'. Auwwwwww.....kembang kejap cz ahkak tahu mmg mata ahkak nie tak cumil maner pun. Sempat usik adik tu balik ckp...'eh...bukan ker mata ahkak nie hari2 cumil....tak kan hari nie baru pasan...'....terus adik tu ckp...'er...er...hari nie mata ahkak nampak sangat cumil'.

Adakah sebab eye-shadow ahkak pakai kaler kelabu or 'brooch cinonet yg buat hal tadi' tu yg cumil?...ishhhh...dah lamer tak dgr ayat cumil nie.....padahal ahkak nie comot ajer sebenarnyer.


p/s: Petang tadi gi JJ...terserempak dgn Warlord sahabat blogger. Jumpa sekejap ajer...baru tahu...dia tu pemalu orangnyer.

8 comments:

Hairil Rizal said...

Err...petang tadi brooch cinonet tu masih pakai lagi ke?
Tak perasan la plak.


Err..pemalu ke? Ye ke?
Hehe...naturally gitu for the first time. Kalo selalu jumpa, tak tahan layan lawak dari saya tau!

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
he.he..he..yer lah kita jumpa pun sekejap ajer tadi kan..ha.ha..ha.

Ala...dah macam skrip Cha ajer...'yer ker?' Ahkak tahu u mmg kelakar..baca entry yg lepas2...nak tergelak pun ada.....tapi sukalah tengok Umi...berseri ajer.

Terlupa pulak nak amik gambo tadi..he..he..he.

Hairil Rizal said...

Gambo? Xpe Xpe..next time kita gather gather 2 family blogger ni makan makan ok?

Piasara said...

"fesyen terkini tu..sekali sekala kena ikut gak..."

|| sue-imanja || said...

Nak pantun 4 kerat lah...dengar ya...ewahhh!!!

Kalau org sememangnya dah cumil,
pakai apa pon totttaaaaap cumil,
Bila pakai brooch cumil,
Lagilah bertambah cumil....(",)

Che Ta said...

hehe okey la brooch cenonet kiut gitu.. jgn pakai yg besar tu dah lah eh nurul! potong betul!! hehe

anyway.. happy mother's day to you too!

Nur a.k.a admansyah said...

Happy Mother's Day 2u..

Moga tetap jadi ibu terbaekkk utk anak2 kite! Bak kata my mummy...

"Jadilah ibu yang lebih baik dr Mummy.." sorrbb...

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Insyaallah...one fine day kita berjumpa lagik yer with our family!


Pia...
Alaa...tiba2 ajer mood rajin hari tu. Walaupun fesyen terkini...ada gak trend skrg yg tak sesuai dgn Nurul yg dah umo 36 nie...kena tapis2..he..he..he..

Sue...
Wah..dah pandai berpantun nampak adik ahkak sorang nie.

Satu dua ekor kucing berlari sinie
Kucing lain dok menyanyi
Manerlah ada cumil ahkak nie
Cumil lagik Mama Alany


Che Ta...
Owwhhh tidak....mmg tak sanggup nak pakai reben besor semat kat tudung...mmg tak kena dgn usia ai yewwww.


Nur...
Alamak...dah lamer tak jumpa yr Mummy. 1st time tengok Mummy...mmg banyak kasih sayang yg dicurahkan terhadap anak2 dia...suka tgk cara yr mummy layan anak2 dia...sejuk jer tengok.