Wednesday, June 27, 2007

Sofea got chicken pox

Ciyan kat Sofea, last nite dia kena chicken pox. Immediately, Ilham bawak dia gi to Paediatrictian. Last nite, sofea tido kat bilik dia...ciyan dia...dah lah this Saturday dia kena gi Summer Camp kat Sri Menanti N.9...terus ajer aku called her teacher...cakap she can't go this Saturday due to chicken pox. Dlm kepala aku....maner nak carik daun semambu nie?...

Pagi tadi, bangun ajer tido...terus aku gi bilik Sofea. Tengok dia masih tido...then dlm hati...ciyannyer anak ibu sorang nie....sedih pulak aku tgk...coz Sofea mmg excited nak gi summer camp..every nite selalu practise menari tarian endang ker?..ntahlah aku pun dah lupa...coz derang ada buat performance kat sana.

This morning, when I drove my car utk hantar Alisa kat bbsitter...sunyi ajer dlm keter..selain dari nyanyian cd nursery rhyme Alisa. Kalo tak...bising sofea...pot..pet..pot pet dlm keter...suruh aku buat congak (test) maths kat dia....kadang..kadang tu...sofea selalu marah aku...coz...selalu ajer kasik no. yg samer .....he..he..he..he..

Sampai ajer kat opis...my h/pone pulak berbunyi...sekali rupanya Mama CT called...dia cakap...she pray hard for sofea...cepat recovery then dia suruh aku carik air kelapa muda suruh Sofea minum & suruh carik daun semambu letak kat bawah bedsheet or bawah bantal. Mama CT cakap kat aku...kat class sofea mmg excited sgt kalo sebut nak gi summer camp..then mama CT cakap...dia nak sgt Sofea cepat sembuh so she can join all her frenz this Saturday....tapi aku cam berat hati nak kasik dia pergi...coz aku takut...nanti ada pulak kawan dia yg kena jangkit..coz benda nie kan cam epidemic... hemmmm


Aku lupa nak citer...ada satu hari tu..rasanya hari Ahad yg lepas...Sofea was crying...munyi cam sedih ajer...cepat..cepatlah aku masuk dlm bilik...rupanya dia rindu kat mak andak dia...(my sister)..then aku tengok ler on her table...ada cam notes...ohhhhh rupanya Sofea was writting to her Mak Andak....peh tu aku tgk Sofea gunting notes tu then paste kat pink card...aku sempat snap ittew gambo...he..he.he..jeng..jeng..jeng...


6 comments:

janna w.m mokhsin said...

aiyyooo...manyak sweet nyer sofea...rindu kat mak ndak dia.....anyway...auntie janna harap sofea cepat2 sihat yerr....! muah!muah!

Anonymous said...

hai....sofea...kena chkin pox..nanti cmne nk blik kampung....ala rindu kat mak dak je...kyt maksu xrndu ker..xnak kawan sofeala...cmnie...smoga cepat2 sembuh..ok..

sofea^alisa said...

janna..
thanks janna for yr wish. Alhamdulillah...sofea dah sembuh...lega sikit.

mak su...
mak su laling...jgnlah marah..sofea suka sumer ..mak su..mak ndak..pun samer. Nanti kalo balik kg. nak naik motor dgn mak su yer...cam hari tu.

su.anne.na said...

gue tagged kamu. selamat menjawab deh..

LITTLE DEWA said...

siannye sofea kn chicken pox... jangkit sape ni?

sofea^alisa said...

cumi..
adoiii....aku pun kena gak ker.he..he.he..

mummy..
jangkit kat her kindie...mmg tengah musim chicken pox at ther school.