Thursday, July 24, 2008

Biler cuaca mendung....

It has been 3 days in a row I fetch kakak first before fetching Alisa. Normally, my routine every day after office hour...I need to fetch alisa then follow by kakak...it seems that in the past few days...the weather looks like its gonna rain..so I decided utk amik kakak dulu. Senang nanti aku nak berpayung aper sumer...kalo aku amik Alisa...tangan dia mmg sibuk nak pegang payung samer...can u guys imagine...that situation. Susah kan....So end up we all arrive home after 7 pm. Kalo amik Alisa dulu...before 7 pm gwe sudah sampai rumah...

1st thing I did when I reached home...angkat kain di jemuran. Then susun..cantek..cantek dlm bakul...takut nanti baju kedut...then memudahkan lagik utk aku lipat kain biler ada masa lapang. Then...peh tu layan my doters tgk channel 613 or tak pun layan my doters see whether they need something to be eat.

Normally, mmg ada stock fruits & makanan (cal-ciyum, kepek pisang, kepek bawang...kepok ikan...) kat rumah...in case if my doters nie hungry ker aper kan. Kdg2 tu..biler aku pikio balik..one of the reason my body nie naik mencanak..sebab aku pun tumpang semangkuk makan dgn my doters....(ecehwahhhh...kunun ler...)

After menunaikan kewajipan...mmg tmpt hala tuju aku kat dapur. Yesterday, I cooked nasi goreng + telur mata for my family. Syiok aku tgk ..kakak tambah nasi goreng 3 x. Sebelum tu..kakak ala..ala majuk dgn aku..coz aku tak mo makan samer...so aku ckp...I just seat next to her...n watched they all makan....(nak amik hati kakak)...sedar x sedar...3 sudu nasik goreng masuk kat mulut aku. Hancus diet aku malam tadi....menci tawwww...baru jer nak berdiet.

9 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

ala....baru 3 sudu....bukan 3 pinggan pon,hehehe.

mummysyafie said...

ko punya routine sama macam aku nyer..balik kerja je, baling hbag semua..terus angkat baju..

bila agak nya semua tu akan bertukar erkk?

aku rasa..lately ni hidup aku macam kucar kacir tau..mmg serabut gila. rebah kepala kat bantal je terus aku layan zzzZZZZZ

Nur a.k.a admansyah said...

pecah rahsia! ngko berdiet ler laa nie? aku suka tgk hang plum-plum cam skarang nie, tau! kurus... tak canteek ler...

Ooo... rutin hang blk keje lagu tur erkk? aku lagi teruk di`kerja'-kan 3A...kah! kah!

Nurul a.k.a Riko said...

janna..
tu ler kan...kecoh jer mak cik sorang nie...ekekekke..sebenarnyer..
aku cuba avoid amik nasik time dinner...he..he..he..

irah..
tu lar...rasanya org cam kita yg maidles nie...mmg kena buat sumer tu...kan

nur..
ala..pecah dah rahsia aku he..he..he..
bukan aper...ramai yg dah tegor aku...I'm put on weight...tak suka..tak suka tawww org ckp cenggitu..sub..sub..sub.

ha'a...itulah routine aku everyday laling...

LITTLE DEWA said...

riko
hehe. nasib kaum ibu yg maidless. tp xpe la, penat but then it saves us other kinds o headaches o mcm2 maid-related prob kan... :)
i ckp kt u... baik beli vcd aerobic ke, at least bleh lyn sofea & alisa beraerobic sama
it'd b so much fun!

Anonymous said...

xpe mkn byk pun. makin tembam makin cantik

adrina adi said...

alahai.. u dah kurus la. mau kurus lagi ka?

Baiti Mustafa said...

ntah mana gemoksnya...tah la..hehhe..mebbe a bit berisi dr first time i met you..but riko..u are still cute!!..masih nampak cam kakak to sofea n alisa..hehe

Nurul a.k.a Riko said...

mummy..
ha'alah..mak cik sorang nie asyik terluper jer nak beli vcd aerobik tu..he..he..he.

ed..
iyorlah tu kurus tu..he..he.he..

baiti..
tenkiu laling...wah..sonok bangat kalo nko kata aku nie cam kakak kt my doters...he..he.he.