Monday, January 21, 2008

Unexpected calls....furghhhhh

Have u ever received an unexpected calls?...Hw do u deals with that? Furggghhhh....last Sat. I followed Ilham to pick-up kakak fm school. So at 5.30 we were already near the school gate. Suddenly my h/phone was ringing...then when I pick up the called its was fm her school, Penyelia sessi petang was on the line.

Agaknya...kalo nak break out all the bad news may be ada protocol..so it did happen to me. Dlm hati aku...pls just straight away informing me what happen to my doter...takut sehhh...ketaq lutut pun ader. Then she informed me that my doter was vomitted, suspect due to food poisoning. But my doter not only one. They are another 3 student who oso go the same sympton. She asked me to go to bilik Pejabat coz my doter is there.

So...kitorang pun pegilah ke Pejabat dgn perasaan berdebar2...issshhh tak leh imagine cam maner ghupa aku masa tuuu...mmg cemas siot dibuatnyer. Then biler sampai kat pejabat..we all pun bagitau yg kitorang nie Sofea parents. AKu tgk muka Sofea pucat ajer...then she told me that ada budak lelaki telah tumbuk perut dia & same to others student girls. OMG!!!! baru standard 1 dah nak tunjuk cam gangster kg. pisang ker?...according fm kakak...it happen after time rehat. Each of them kena tendang kat perut & kena sepak kat kaki....ciyan nyer. Aku rasa cam nk jumpa ajer budak boy yg wat cenggitu kat anak aku....nk tanya naper dia wat cenggitu. Kt situ...penyelia petang pun explained kat we all apa yg berlaku. Dan cikgu2 kat sana mmg bagus & the way derang handle problem tu mmg professional. Sblm balik kitorang bagitau yg kalo kakak vomitted lagik...kitorang nk bawak di gi clinic...tp luckily notthing happen after that.

On that nite..mmg aku susah nk tido..masih lagik terngiang ngian suara penyelia petang masa dia inform apa yg berlaku kat atas anak aku. Risau gak in future ape pulak yg berlaku...hopefully nothing bad happen to kakak. Amin.

4 comments:

janna w.m mokhsin said...

ya Allah nurul ! Kenapa budak tu tumbuk sofea? budak lelaki ker pompuan? budak darjah 1 ker? aduhai...mesti kuat dia tumbuk kalu sampai muntah...aper tindakan cikgu dekat budak yg tumbuk tue? nurul,aku pon naik geram gak...baru skolah rendah tue...cemaner sofea skang? dia gi skolah tak hari ni?

LITTLE DEWA said...

ya allah! ape kehal jd camni? bdk2 skang ni violent btul ek... kecik2 dh ade anger management issue!

sofea^alisa said...

janna..
entahlah ..according to Sofea, she n her frenz..nk gi toilet...after rehat..peh tu
ada sorang boy nie..dok blocked derang ..tak kasik gi toilet...hot ler minah tuuuu...
tp derang gi gak toilet...peh tu..biler kuar toilet...si boy nie punched kat derang & sepak kaki derang.
Budak laki nie same class with Sofea...mmg kat class notti. Cikgu amik statement each of them...coz sumer geng Sofea kena punched kat perut & sepak. Sofea kena punched & sepak sekali...tapi dasat kan budak darjah 1 skrg nie...cam gengster ajer. Dia gi school cam biasa cuma ada one of her fren yg tak gi school semalam cz trauma kut...

sofea^alisa said...

mummy...
tu ler...apa dah nak jadik dgn budak zmn skrg nie...so advanced..baru darjah 1...tp dh berlagak cam samseng...ajer..
Lepas nie..Ilham nak suh Sofea masuk class taekwando...