Tuesday, June 24, 2008

Ibu...you're my bestfren.

Semalam...I've decided nak amik kakak dulu. I nak chit chat dgn dia dlm keter...just nk special time between me n her. Nak kasik privacy sikit.

Sharp 6.30 pm, aku dah tercegat kat school gate...rasa cam ada butterflies ajer in my stomach...rasa cam dah lamer x tgk kakak....windu pun ada...mcm2 perasaan nie timbul ...masa nak amik dia yersterday.

then...di tengah2 budak2 yg memakai bj uniform..aku nampak kakak...dia dok intai aku...dan aku just angkat tangan tanda aku pun nampak dia. Biler jer...kakak nampak aku...terus dia cium tangan aku...sambil ckp..."ibu...kakak mintak maaf pasal semalam"....aku cakap..."ok..nx time...jgn buat lagik"...lega hati aku.

Aku tanya dia...(x abis lagik nie...) naper malam tadi tak mo mintak maaf?

kakak: "malulah ibu"...

Aku :"naper nak malu...dulu tak malu pun...(oh yer...aku silap...anak aku nie makin membesar...so dah ada perasaan malu)

kakak: (diam jer)

Aku:" lain kali...kalo kakak buat salah...kena terus mintak maaf tawwwww...tak mo..diam2 cenggini...

kakak: (angguk kepala)

Malam td...kakak nak tido dgn aku. Sebelum tido...lepas baca doa tido...akak whispered kat aku.

kakak: "ibu..you're my bestfren"

aku: "aper..kakak..x dgrlah sayang" (aku tgh mamai masa nie...)

kakak rapat kat aku....n bisik..

kakak: "ibu..youre my bestfren"

aku: "ohhhh..you're my bestfren too"

6 comments:

konot said...

alahai sweet nyer!! cair aku!

ciku_nunu said...

huwaaaa... terharunya daku...memang kamcing aaa korang!! shahdu sangat aku rasa...

malam ni aku nak ajar hafiy cakap ginilah jugak... jeles tawww

sue.anne.na said...

riko: anak skang ni banyak psikologi kan? macam2 perangai.. mak-mak ni kena banyak saba. kena banyak toleransi. tapi kadang2 rasa hilang saba jugak.

adam ni ha, aku mintak amikkan hp. ada dekat 6x dah datang sini tapi hpnya tak sampai jugak... 3x dah mintak kemas stationeries dia depan tu. tak sure dah kemas ke tak.. tak kemas kalu, kenalah sat lagi tu.....

Nurul a.k.a Riko said...

konot..
aku pun cayaq terus yewww...he..he..he

cik nunu..
aku pun terkezut biler kakak ckp cenggitu kat aku...entah maner dia belajar...senyum sokmo aku lepas tu.

cumi..
mmg betul...kdg2 mmg bulih hilang sabar..tuuu baru umo 7 thn...kang biler dah 17 thn...entah aper pulak nanti.

snbaiti said...

riko!!!i am so touched!!..apa lagik ko la kan...

alahai..so sweet..

Nurul a.k.a Riko said...

baiti..
thanks yer ..drop by kat my blog syiok sendiri nie..he..he..he.

ha'a mmg touched sesangat..aku tingat kat hannah..cam maner yer..kalo hannah dah beso..cam maner pulak pesen dia kan.