Wednesday, June 18, 2008

Dessert...

Ingat tak yg aku citer kitorang gi pasaraya “gergasi” last Sunday…aku ada beli buah plums..since my doter especially kakak mmg suka makan buah tu. Banyak gak aku beli…sunggguh tamak haloba aku nie…he..he..he..yer lor..dulu masa aku beli kat bangsar village grocery mmg manis bangat…sekalik…OMG>…so masam…dah lah x juicy…then kering mcm tah aper2 ntah…geram tul.

So..semalam..aku tgk…siyan pulak kat buah tu…asyik aku sorang jer yg makan…kakak to mo coz dia kata “tak sedap”..ishhh budak nie…ingat aku petik buah plum nie kat belakang umah ker?...aku pun cam terkial2 gak nak menghabiskan buah plum tu…serves me rite kan…padan muka aku...kah..kah..kah..gelak utk diri sendiri.

Tengah masak...
Peh tu..aku rasa..better aku buat something kat buah plum nie. Then teringat yg last Sunday..aku tgk kat channel 703 (afc)…ada wat dessert guna buah plum..so apalagik…dtglah idea aku utk wat desert ..ecceee cheee cheee.
Simple jer wat dessert nie...letak sugar + butter...panaskan sampai cair...n letak buah plum yg dah potong2...dh masak angkat...n letak almond slice ker...since umah aku x ada stock almond slice...so aku guna cashewnut jer....kalo ikut yg aku tgk kat channel 703 tu....kena letak eskem...tp rumah aku x ada eskem...so nielah hasilnyer.

Tadaaaa...Dah siap...
Nie ada lagik belen buah plums..saper nak makan???? uwaaaaa

4 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

wa...santek nyer umah baru...berbunga2 gitu...by the way...mana lagu yg aku sker dengor tu nurulll? tepek la balik yerr...

Nurul a.k.a Riko said...

janna..
manyak munga pulak rumah baru aku nie kan...tp yg penting ada sekor butterfly sesat kt umah aku.

nko suka lagu tu yer...'keylah..akan segara aku tempek lagu tu yer laling.

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

yeah...I lap u laling...!

sandalitam said...

huhu sedap nye