Wednesday, June 25, 2008

Sing a song of sixspence..

uolls pernah dgr x lagu nie?...aku first time dengo lagu nie..he..he.he..(so ketinggalan zaman)..kan

Sing a song of sixpence,
a pocket full of rye.

Four and twenty blackbirds,
baked in a pie.


When the pie was opened,
the birds began to sing.
Wasn't that a dainty dish
to set before the king?


The king was in his counting house,
counting out his money.
The queen was in the parlour,
eating bread and honey.


The maid was in the garden,
hanging out the clothes,
When down came a blackbird
and pecked off her nose!


Last wik ..lepas balik sek. kakak punyerlah dok excited citer kat aku...

kakak: "ibu..ibu...teacher ckp..teacher nak pilih 15 org"

aku: "nk wat aper amik 15 student"? (dgn muka konpiusss)

kakak: "nak kena nyanyi lagu...peh tu bulih make-up2 n pakai lipstick sumer.."

aku: "yer ker...saper nak make-up sumer tu...pasal apa kena nyanyi"?

kakak: "teacher ler...Pn Salmah (her english teacher)...tp kakak tak tahu naper kena nyanyi..

aku: "hemmmmm....(ada any occasion kt sek. ker? yg aku tak tawww)

Malam tu...beria2 sungguh anak dara aku sorang nie dok practise n dok meghapal lyric lagu kat atas tu. Siap beraksi depan cermin yewwww...ketawa aku tgk...(padahal teacher dia belum pilih dia lagik tuu....)

Siyan pun ada gak biler tgk dia....kalo ler dia tak t'pilih...sure dia sedih. Konpem...aku pun sedih gak...he..he..he..Tapi nak wat cam maner...jumlah student dlm class kakak ada 47 org...then nak amik cuma 15 org jer...then kebanyakan student dlm class kakak...pandai2 ..so aku rasa harapan kakak nak masuk 50 - 50 jer...tp aku tak adalah citer menda nie kat kakak....ku senyap jer. Tp ku offer diri utk tulun kakak hapal lagu tu samer2.

Aku rasa kan...makin berusia aku nie...makin berkarat pulak memory chip dlm otak aku nie. He..he..he..kakak cepat jer hapal lagu kat atas tu...dan aku pulak terkial2 nak ingat lyric lagu tersebut...ya ampun...malu dong samer my doter..ceh.

Then yesterday...masa aku nk jemput kakak fm school...aku tgk muka kakak so glowing gitu. Dia citer kat aku..yg teacher dah pilih dia...so dia masuk dlm senarai 15 student nak perform nyanyi n berlakon utk lagu sing a song of sixspence. Furgghhhh....lega aku rasa..terus hatiku cam bloomy..bloomy gitu he..he..he..he..he.

3 comments:

adrina adi said...

wah.. a proud mother i must say. congrats2.. =)

Nur a.k.a admansyah said...

congrates to Sofea! Moga berjaya nanti, yeaa...

Nurul a.k.a Riko said...

ed..
ala...cam biasa jer..cuma aku akan rasa sedih kalo dia tak t'pilih. siyan dia.

nur..
tenkiu.