Monday, June 16, 2008

Monday yg biru....

Ahad - Ilham ada chess tournament kat royal s'gor club. So tinggallah kami 3 banak kt rumah. Ingatkan...nak bwk my doters gi JJ..tp biler pikio balik...rega petrol naik..then aku x larat nk berkejar kejaran mengejor Alisa nanti..so aku pendamkan niat murni ku ini. So aku just dok rumah wat spring cleaning ajer...sambil layan anak aku tgk citer katun.

Tp dlm dok layan my doters tu...aku tingin nak wat Laksa..Aku mmg suka laksa..n mmg hantu laksa pun. Kalo adek badek or my parents dtg umah...mmg aku rajin wat laksa..tp semalam..tak leh ler...kang nanti sumer nak dtg dapur menulun...bahaya.bahaya..dhlah Ilham enggak ada kt rumah...nx weeklah aku bikin laksa.

Petang tu Ilham balik...okeylah..dpt no. 6. Cepat2 kakak tunjuk card yg dia buat for Father's Day. Sukanya Ilham...siap cakap..nak letak kad yg kakak buat tu dlm diary dia. (x sempat nak amik gambo)..Yg aku x thn gelak..ada one part tu..kakak tulis...semoga cepat kaya!..gelak besar Ilham dibuatnyer.Peh tu..Ilham ajak kitorang gi Giant...so lepas magrib kami gi Giant..yg amik masa 5 minutes drive fm my home. Dekat jer dgn umah aku...nak beli susu, diapers n grocerries.

Masa kat tmpt susu..as expected mmg rega susu budak pun dah naik. Aku tgk..rega susu alisa pun dah naik..furggghhhh. Tp masa tu..sempat gak..aku diskus dgn Ilham...kunun2 nak tukor susu...tp tak jadilah...kitorang menten ajer susu yg dia pakai skrg nie.

Biler aku nk letak tin susu tu dlm trolley...terkejut beruk aku...biler tgk Alisa..dok amik syampoo yg aku beli then..dia pi ubuh atas rambut dia. Cam maner..tgn alisa nie leh capai syampoo dlm trolley nie..Biler aku tgk kakak...dia dok ralit baca buku..issshhh geram betul aku..sib baik tak kena tang mata..tak pasal2..pasal..alisa bikin konsert rock kt situ.

Utk dinner...kan aku plan nk mkn kt luar...tp Ilham ckp..kita tapau makan kt rumah jer..cz esok kakak sek. kena bangun awal...nanti kalo makan kt luar..takut lambat pulak kakak masuk tido...so aku menurut perintah...we all tapau kuehteow kerang...then makan sama2 kat rumah...home sweet home.

4 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

nurul..aku sker la lagu yg ko tepek ni...besh2....

alisa2 ...ade2 jer idea dia yer..tadi YAsmin plak dia "mandi" lotion...hehehe...anak2...

konot said...

uikss.. aku tak leh imagine camner anak ko bleh tepek shampoo tgh2 giant tuhhh.. shud've ambik gambo la wei!

Nurul a.k.a Riko said...

janna..
glad that u like it. besh kan lagu nie...

konot..
x sempat nak amik gambo...aku pun dah cam org kalut jer masa tu..cepat2 lap tgn dia..takut kena tang mata.

sue... said...

wat laksa bgtau...dgn segerenyer i sampei...hehehee...leh kasik ngetest...