Sunday, June 14, 2009

The Biggest Lossers

I'm a fan of all reality tv shows. I still remember the shows that I've watched such as the Survivors, The Amazing Race, The Bachelor, The Apprentice,Project Runways, ANTM, OIAM, AF ...yada..yada..yada (kalo aku letak sumer.....nampak sgtlah aku suka tgk tv yer korang..ya ampun).

Last Monday I was on leave...so ada peluang aku nk tgk channel lain cz kalo tak, 24 hrs asyik katun channel ajer....I flip..flip channel ..then I tertengok kat channel Hallmark ada satu reality tv show nie different fm the previous reality tv show yg aku pernah tgk sebelum nie.

Aku betul2 tabik spring kat sumer contestants The Biggest Lossers 2 nie..derang summer mmg very determined & very comitted utk kuruskan badan. Lepas tgk citer nie...perasaan nk kuruskan badan nie meluap2 yewwww. Serieessss.

Aku mmg nk kuruskan badan...my ideal weight kalo ikut ketinggian aku adalah 55kg...now my weight 57kg..still tinggal 2kg lagik nk kena kurang nie...hemmmmm. No more hot cappucino..no more dessert such as ice-cream..no more ice-blended caramel......& yg penting no more Nasik Lemak pagi2 lepas nie...huwaaaaaaa.

7 comments:

LITTLE DEWA said...

riko
huhuhu. jgn la menyiksa diri... tinggal 2kg je lagi, sket lebih kurang dh la... sedap tau nasi lemak! hehehe :p

ceritacherita said...

alahai sikit je lagi. aku yg rendah berat dah dkt sama dgn kau je.

Sherry said...

kan baby kan..

nurul..
aku rasa dah molek dah badan ngko tu..
cam yg aritu aku ckpkan..
hehehehe..

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

eh yang...pagi2 makan heavy tak per....dah malam2 tu yg tak elok makan...

Nurul a.k.a Riko said...

Mummy...
Mmg sedap kan'..nasik lemak. Tp tu lar...kalo bulih nk kurus sikit cz nak ehem..ehem...berkebaya masa time raya nanti.

Baby...
Tu lar...nampak sikit ajer nk turun kan...tp nk turun punyalah susah..lemak kt badan aku nie cam dah liat sikit...tu yg susah tu. He..he.

Sherry...
Tenkiu laling...tu lar...aku dah nmpk berisi sikit yewwwww..tu yg susah hati nie.

Janna...
Kan...mmg kalo belah malam aku amik yg light ajer....tp berat badan aku nie..kalo makan heavy breakfast mesti naik dgn begitu pantas sekali.

Adrina Adi said...

hihi.. me too....

Nurul a.k.a Riko said...

Ed...
Nko preggie laling..tak per lagik...time nie nko pulun betul2...makan ajer...then nanti masa confinement kena betul2 pulun utk kurus tawww..ekekeke keeee.