Wednesday, June 10, 2009

Geng Wonderpets

Since Ilham tahu his doters suka bangat kat katun Wonderpets nie so dia telah membeli 2 pasang bj katun Wonderpets nie utk Kakak & Cha. Nie dia geng Wonderpets fm KL datang utk membantu.

Aku kan mmg tak tahu selama nie Cha hapal lagu Wonderpets nie. Ada sekali tu masa kitorang balik kg, kebetulan adik badik aku sumer balik time tu. So salah sorang adik aku (Faezah) citer kat aku yg her son Ammar suka betul dgn lagu Wonderpets nie.


Kebetulan, my younger sister (Adik) ada lagu Wonderpets nie dlm henpon dia. So biler Adik ni pasang lagu Wonderpets nie Cha suka sangat. Cha leh nyanyi lagu nie sampai abis. Then hati aku tertanya2, biler masa dia dgr lagu nie cz ibu dia mmg tak pernah dgr lagu nie. Kalo kat astro mmg aku konpem Cha mmg tak pernh tgk citer nie.

Kebetulan (manyak betul ayat kebetulan dlm entry aku nie..) hari tu hari isnin so time tu cuti umum (x ingat cuti yg maner satu). Faezah ckp dlm kul 2.30 pm ada citer katun nie kat TV9. Mmg aku jarang bukak channel TV9 nie. Biler ajer citer Wonderpets nie ada kat TV9 sumer anak buah aku dok berlonggok depan tv.

Jgn tak tahu, sumer suka lagu tu. Aku asyik tergelak ajer coz katun Wonderpets nie mmg kiut. Asyik nk selamatkan haiwan2 yg dlm kesusahan. Peh tu aku tgk Kakak pun hapal lagu nei, Cha apa lagik..siap joget2. Mmg kiut. (saper nk puji anak sendiri kan..).


Lagu Wonderpets


Telefon.. telefon berbunyiii…
Telefonn.. kami datangg.
Telefon.. telefon berbunyiii…
Ade haiwan dalam bahaya..
ade haiwan dalam bahaya…
Ade haiwan dalam bahaya disana..
Wonderpets, wonderpets, kami datanggg..

Membantu binatang dalam kesusahan ..
Kami tak besar dan kami tak kuat..
Bile bekerjasama semua jadi mudah…
Heyy.. wonderpets.. Yeyyyy
Apa yg penting? Kerjasama! Apa yg penting? Kerjasama!


Aku tanya kat Kakak, cam maner dia & Cha tahu nyanyi lagu nie. So kakak bagitau aku, kt rumah mak mmg ada pasang citer katun nie. Ohhhhh…patutlah Cha leh hapal lagu nie.

10 comments:

Adrina Adi said...

aik.. yg ed hafal (bukan anak2 yer.. hihi) english version.

ada bahasa melayu jugak ke?

ceritacherita said...

cute la, nanti record la cha nyanyi lagu wonderpets.

Jas said...

Ed,

Yang Malay version kat tv9.

Riko,

Kakak and Cha dedua pandai posing. Comel!

Adrina Adi said...

jas,

oh ok. mu tau la aku kan fail bab2 tv8 & tv9 ni :P

Nurul a.k.a Riko said...

Ed..
Ada. Cam Jas ckp kat TV9.

Baby..
Nanti aku record sore Cha nyanyi yer..

Jas..
Anak dara gwe..mmg suka b'posing dpn camera..cuma kakak nie ikut mood..kdg2 tu dia x suka aku amik gambo dia.

Nur a.k.a admansyah said...

Riko, ko mmg `pilih kasih'! tak penah bukak channel 9... best taw! siaran agama lagiks! ahaks...

ntah... 3A pun hafal lagu wonder pet nie. Even aku sendiri x pasti katner depa dgr! yg hang pi taruk lirik lagu tur... ko lagi kelakau! heh..heh...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

anak aku pon sker wonder pets nih...boleh kata sumer budak2 mmg sker la ngan liny...tak and ming2...hehehe....

yg bahse melayu kat tv9 tiap2 hari kol 2.30ptg...

yg bahase inggeris kat tv3 tak silap laa...pagi..kol 9 gitu kot....kat astro pong ada gak...channel nickelodeon kot....eh,yeker? ntah...

Nurul a.k.a Riko said...

Nur...
Aku bukan pilih kasih, tp aku mmg jarang bukak channel TV9 nie cz anak aku sokmi suka tgk citer KATUN kat astro.

Mem Kecik kat rumah suka pegang koser veto. Ibu dia nk tgk tv pun payah. Sib baik kat astro ada repeated punya...aku dok tgk yg repeated punya rancangan ajer. Ibu dia kasik can kat her doters.

Janna...
Kan? mmg budak2 suka tgk citer katun nie. Aku kalo kul 2.30 pm ada kat opis...then kalo kat tv3 wat belah pagi..mmg aku tak dpt tgk.

Kat astro pun ada yer...ohhhh kalo kat nickelodeon mmg aku x pernah tgk..my doters peberet channel 611,613 & 615. Aku pun asyik tgk katurn ajer kalo kat rumah. Dah nk terbeluek muntah ijo yewwww.

Sherry said...

eh.. cop2!..

kalau kat astro pun bleh la alih suara kan dia..
ada option kat remote tu..

nanti suara tu .. bleh tukar ke bahasa melayu.. bahasa cino pun bleh.. hehehehee

Nurul a.k.a Riko said...

Sherry...
Mmg betul laling...channel astro kartun mmg leh tukar sore ke bahasa melayu..kan...tp aku tak pernah tgk wonderpets kat astro.harus lepas nie akan ku selak astro magazine he.he.he.