Thursday, June 11, 2009

Jambu batu anyone?

Aku nie mmg dah lamer x makan buah jambu batu nie. Kalo during lunch time,mmg sukar nak carik org melayu yg jual jambu batu nie. So kalo lunch time mmg dah lamer tak makan buah2an potong nie cam jambu batu, betik, sengkuang cina, mangga etc..etc.




Then, baru2 nie kat area rumah aku ada org jual jambu batu nie. Mmg sedap especially biler dah letak asam boi tu, mmg kalo makan satu, nk makan satu lagik slps tu. Ilham pulak suka minom jus air jambu batu nie. Utk air jambu batu yg special, derang ada letak sikit asam boi. Mmg sedap betul. Aku nie tak baper suka sgt dgn air jambu batu nie, tp biler dah rasa air jambu nie..mmg aku suka lps tu.


Normally, kalo kitorang singgah sini aku selalu tapau ajer buah jambu batu & air jus jambu batu nie.


Ada teringin nak rasa?...mmg sedap wa cakap samer lu.

6 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

alamak..kecur air liur la plak......!

ceritacherita said...

skrg mmg trend org jual jambu batu kan. merata2 ada style gini.

aku suka cicah dgn sambal mak bee.

Nurul a.k.a Riko said...

Janna..
Mmg kecur kan...aku yg tempek gambo nie pun terasa cam kt hujung2 lidah nie ajer rasa jambu batu nie.

Baby..
Haaa..sebut pasal rojak mak bee nie, mmg sedap kan. Alamak..kecur air liur dibuatnyer.

Nur a.k.a admansyah said...

woiitt... jambu Pak Cu nie mmg sodap ler! rangup kan? tapi.. ko jgn mkn bebyk taw! tak elok utk pompuan terutama kaum ibuk-ibuk... SEJUK!!!

Jas said...

Mana nak beli Kuah Rojak Mak Bee tu kat sini ya?

First time I try kat rumah my mom hari tu. Huhu! Sedap weh! Siap ada kacang kan?

Nurul a.k.a Riko said...

Nur...
Masa aku dlm confinement my doters..my mom mmg selalu pesan jgn makan jambu batu nie...at least setahun. Mmg aku x sentuh buah jambu batu nie...cz my mom kata tak elok..nanti 'kembang' kt bawah..ooopsie! he..he..he..he

Jas...
Kt sini mmg payah nak carik. Kalo kat negeri Utara cam Kedah mmg manyak kuah rojak mak bee nie.

I dah kirim kt my sis. nanti I kasik u satu. Sedap kan...especially terasa kacang dlm kuah rojak tu. So yummmmie.