Thursday, May 13, 2010

Asam Pedas Melaka @ Mingomingo AU2 JJ Setiawangsa

Ntah naper semalam aku dok tingin nak makan asam pedas. Teringat kat masakan asam pedas my mom kat kg....mmg mabeles! Adooiiii...sedapnyer Asam Pedas Ikan Pari...meleleh air liur dibuatnyer!

Oh yer...Ilham x suka asam pedas...so this menu mmg aku x pernah masak kat rumah... kalo aku masak pun...sekali 2 ajer...utk aku makan ha..ha..ha..ha.Kalo my mom dtg rumah aku...mmg konpem aku suh my mom masak...cz air tangan my mom mmg sedap!

So semalam....kitorang singgah ke JJ cz nk beli grocerries. Kakak pulak bising...lapar!. Lalu kat depan restoran Asam Pedas Mingomingo nie....wahhhhhh...mcm tahu2 ajer aku dok tingin (read: bukan mengidam yer...) nk makan asam pedas....he..he..he..suker..suker..suker!

Aku order set asam pedas with nasi (read: ada ikan masin goreng, ulam-ulaman & sambal belacan). Wah....rasa mcm makan kat rumah kat kg. ajer...cz sumer completed!

Asam Pedas Ikan Pari....kuah pekat, pedas & sedapnyer......!!!!


Nasik putih + ikan masin goreng + ulaman + sambal belacan! Yes....sumer cukup.

Kakak pulak nk makan pasta Fetucine Carbonara.....layaannnnn.


Cha pulak order nasik lemak cz dia nak makan tacang!



Cha dgn xtvt 'kacau'.....mmg terbaekkkk!!!


hasil penangan Cha .....ya ampun tokey kedai! mintak maaf yer...cz bersepah betul anak dara ahkak nie makan.


4 comments:

LITTLE DEWA said...

huwaaaaaaaaa! asam pds ikan pari lengkap ngan bendir! nk nangis ni........ huhuhu. tp nsb baik ada cha tukang kacau air! hehehe.

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

sodap2...eden pon wat asam pedas hari ni

Che Ta said...

hehe my girls laaaaagi worse bila makan kat luar.. penuh bawah meja, atas meja semua.. segan sungguh!
weii kedai tu kat ne?

Nurul a.k.a Riko said...

Mummy....
Jgn nagesh mummy...kat Bandung pun mummy bulih masak cenggini kan. Kacang bendi mmg pelengkap pada kuah asam pedas nie kan...kalo tak ada kacang nie...cam tak sah pulak.

Janna..
Wahhhh...sedapnyer menu u hari nie.

Che ta...
kedai tu kat AU2 JJ Setiawanga....nama kedai Asam Pedas Melaka Mingomingo.

Mmg sedap...!!!