Monday, May 10, 2010

Kasut...suka kasut tak?

Lunch tadik my colleague dok ajak teman dia shopping kasut. Ahkak sorang nie...mmg suka dgn kasut. W/pun tak beli kasut...temankan kawan shopping kasut pun dah mcm satu terapi mata ajer. Sonok tgk kasut mcm2 pesen....tp yours truly nie mmg cerewet pasal kasut...nak kasut yg cantek..comfy ajer pakai kat kaki...quality bagus..tp harga murah...ada tak? Kalo ada...kasik tahu samer ahkak yer.

Aku suka kasut wedges Geox kaler hitam nie...cantek...tp mahal giller occay!


Pink nie mmg sweet kan.....biler ler nk merasa pakai sandal cenggini?

Ckp pasal kasut nie...most of my covered shoes warna HITAM. Ntah naper...mmg suka dgn warna hitam nie cz leh matching dgn sumer bj. Kalo kasut wedges...ada few from skin colour...& terbaru ahkak beli wedges kaler brown. So tadi...mmg manyak kasut kaler HITAM yg ahkak berkenan....berkenan ajer...nk beli mmg tarak mampu...so just cuci mata2 ajer tgk kasut hitam yg sangat mengancam kalbu jiwaku!



Berbalik pada citer dok temankan kawan beli kasut...so kitorang pegi kat Parkson Pavillion...wahhhh mcm2 kasut ada kt sana. Sambil temankan kawan beli kasut....sonok gak tgk kasut yg ada mcm2 pesen nie. Kasut ada gambo butterflies pun ada yewwww.....ahkak tarak tipu. W/pun yours truly nie suka pada gambo butterflies...tp idoklah tergamak nak pakai kasut yg ada gambo butterflies nie.....tak koser wocay!

My colleague sorang nie nak carik high heels...yg ada platform. Actually...mcm ahkak nie mmg suka kasut wedges....so tak tahu pulak srkg nie mmg trend kasut yg platform dia a bit tebal sikit & heels dlm 4 inch. Kalo ahkak sorang nie pakai kasut tinggi cenggini...konpem leh terseliuh. My colleague ada jumpa kasut dia berkenan...tp rega dlm rm200 lebih..pikir..punya pikir...mmg konpem dia tak jadik beli.

So aku ckp kat dia...why not carik kat Vincci @ Pavillion cz sebelum nie...aku pernah temankan Kelly beli kasut kat situ...Yey!!! Finally dia jumpa kasut yg dia berkonan. Harga pun reasonable...peh tu saper2 yg ada hsbc kad plastic...leh dpt 20% discount...so worth buying.


10 comments:

kacang said...

huhu
lawanyee kasut

Nurul a.k.a Riko said...

kacang..
kan..mmg lawa...cuma duit ahkak ajer yg tak baper nak lawa dlm account bank...hemmmm...kalo tak..dah lamer rembat seketul dua..he..he..he..

LITTLE DEWA said...

kasut saya semuanye adalah cap vinci... kerana itu je yg ade size. hehe.

fazafillah said...

my dear sis....hapy gitu jalan2 tgk kasut...kak un skrg pkai tudg jnis arab kan..kat mesia brp hrga 1tudung tue?nak tny..adik kat sini memg adat org arb pkai cmtue tmbh kat syria..kalo nk leh order...hikhikhik

ceritacherita said...

nurul,
bulan 6 nanti ada sale kasut besar2an kat parkson pavilion, up to 80%, bolehla pergi.

nak nyampuk sikit utk MD, heheheh.
Tryla beli kat charles & keith & crocs ada size kita.

LITTLE DEWA said...

baby
charles & keith pon x buleh... sbb cutting agak besar walau the smallest size... kakiku bukan setakat kecik, tp kurus juga... & crocs, yes, boleh lah pakai yg size 4 tu pon very limited, kene cutting yg kuncup2, yg kembang sket pon x boleh... kang jln keceplos... sigh...
btw, i miss my heels... ni dh x keje x pakai lah heels... ade jugak a few pairs bwk sini tp sungguh x larat lah nk jln in heels...

Nur a.k.a admansyah said...

haiii... I singgah! hehehe sorry mmg bz giler arrr! rase tk nyempat nk bukak blog! laptop kt umah wat hal lg...

Ahkak nie pun suke kasut! tp... kena tgk budget gaks! br last week I rembat satu Bonia sale baiiiik punye kt Sogo! Yang, butterfly tur mmg cantik but... tinggi sgt ler!!

Nurul a.k.a Riko said...

Mummy..
mesti cumil kaki mummy nie..

Adik..
tak tahula tudung pesen aper...tp kak un beli kat Hajaba...nama tudung tu I-da. Mmg ringkas & senang nak pakai.

harga anak tudung I-da dlm rm40 1 helai. Kalo beli 3 helai anak tudung i-da dlm rm100. Peh tu kalo beli mini I-da dlm rm70 sehelai. Kalo beli mini I-da dgn anak tudung I-da dlm rm100.

Manyak yg cantek2 ker?....leh email kat kak un..kalo cenggitu.

Baby...
Wooweeeee...next month ajer nanti. Harus kita pegi yer Baby...

Nur...
Nko nie..mmg bz bee yer...dah jarang kita bercalling mengcalling kat opis kan.

I miss u.

Ili Safuraa said...

wut a coincidence..saye pon blog psl ksut days ago...heehehee

kasut itam mmg bleh matching sumer.i usually pick black shoes sbb play safe la kan...boleh suits all attire n occasion.

jom xchange link k.

http://hanglipokopitiam.blogspot.com/2010/05/shoeholic.html

Nurul a.k.a Riko said...

Ili Safuraa...
kan..kasut kaler hitam mmg senang nk mix & match kan. tak payah pening kepala.