Saturday, May 22, 2010

Penatnyer hari nie....

Jom tgk...kitorang gi maner hari nie!
Once in a 2 weeks mmg kitorang gi library kanak2 yg terletak berhampiran dgn Dataran Merdeka. So pagi tadi, masa kitorang sampai tgk jalan kat depan Dataran Merdeka tu tutup. Sib baik kitorang mmg tak lalu situ...cuma kitorang tertanya2 ada event apa hari nie?

Sampai kat depan lirbary....nk parking keter pun susah cz manyak sgt lori2 & van crew dok parking depan library. Slps 2 jam berada kat library, Kakak pun dah manyak buku yg dia dok baca n tulis dlm buku Nilam..peh tu dia pun dah dpt 3 buah buku utk di pinjam bawa balik...& Ilham pulak dah dpt buku yg dia berkenan kat Libary KL, kitorang pun beredar.

Since dah dekat dgn dataran merdeka...so Ilham ajak kitorang singgah kat sana..nk tgk aper yg happening kat situ. Masa kitorang sampai...derang tgh practise lagu Dikir Barat...ohhh patutlah...ada “Colours of 1Malaysia 2010” Takes On A New Look by ( MINISTRY OF TOURISM, MALAYSIA ). Masa tu tak ramai pengunjung lagik...tgk banner kat situ start dari kul 5.00 pm sampailah kul 11.30 pm. Ohhhh..kiranyer kami pengunjung yg terawal ler kan..he.he..he.

Peh tu aku tgk manyak gerai2 jualan yg derang bukak utk para pengunjung. Dari jauh aku dah nampak bendera Sarawak. Harus aku pegi sini....aku nak carik Kek Hati Pari. Yeyyyy!!!..masa gi sana...pekerja tu dok promote Kek Lapis Sarawak yg mmg very the colourful yewwww...tp ahkak ckp kat pekerja tu..yg ahkak nk carik Kek Hati Pari. Aku baru jer makan kek lapis asam manis yg Mak Cik bawak dari Kuching...so keinginan nak makan kek lapis sarawak tu..tak adalah tinggi sgt nk beli.
Alhamdulillah..mmg ada...tu pun jenuh dia dok carik kat bawah meja cz Kek Hati Pari nie derang tak display...derang dispaly kek lapis sarawak ajer. Biler dah bayar..dia letak kotak kek dlm paper bag...ohhh...Kek Hati Pari nie...from Rabiah Amit. Sedapnyerrr!!!!!.

Biasalah..dah org Ganu kiter kan...haruslah Ilham gi gerai Ganu kiter. Ilham order nasik minyak..tp rasanyer tak adalah sedap sgt. Aku nk order nasik dagang cam tak besh ajer nak makan nasik dagang waktu lunch....peh tu aku cam tak konpident sedap ker tak... rasa nasik dagang nie...so mmg aku tak order nasik dagang. Tgk Ilham dok order nasik minyak...aku pun...I'm follo!

Nasik Minyak

Sebelum balik...tapau satar utk di bawak pulang. Satar nie rasa cam otak2 pulak dah...adooiiii..dah hilang originality, tak mcm satar Ganu. Ohhhh...patutlah satar fm JB...hemmmmmm..Alamak...biler ler nk balik Ganu nie...Satar Ganu mmg the best! La..la..la...Ganu kiter....la..la..la..Ganu kiter (read: Oh en. somi biler mahu pulang ke Ganu?..saya tak sabar nk balik Ganu nie...)


5 comments:

LITTLE DEWA said...

sedapnye makan2! eh ye ke satar fr jb? otak2 lah fr jb... satar mmg mknan belah2 pahang, tganu sana... kot?

Nurul a.k.a Riko said...

Ntahlah mummy...mmg tak sedap langsung satar yg kitorang beli tadi. Rasa macam otak2 pun ada..cuma otak2 beza kaler cam a bit oren kemerahan kan..yg nie kelabu. Biler tgk gerai tu..patutlah dari JB.

Eeeeiii...mmg geram cz satar sepatutnyer...rasanyer mmg mebeles!!!!

:: iManja :: said...

tak pernah try satar tuh lagi...cam takot je nak makan biler org jual tuh kater ikan + kelapa...pelik lee...sedap eh?

Nur a.k.a admansyah said...

ehh... library yg kome selalu pi tu kat Dataran ker? bkn dekat perpustakaan negara? teringin gue nk pi nih... ajaq Aisyah!

hmmm... aku ada dgr gak psl festival tu but maleh nk pi. hehheh

p/s: aku rase cam takleh buat jer assignment ko coz takleh log-in lak kt ofis nih! tapi... takde signal kena block! pelikk... hanto komen bulih...

Nurul a.k.a Riko said...

Sue...
Mmg sedap. Kak riko dulu mmg tak heran sgt cz tak pernah. Pelik gak tgk en. somi makan dgn berselera.

Then...masa kitorang nk gi Ganu singgah kat Kijal...en. somi mmg wajib beli satar kat tepi jalan...sederet org dok jual lemang.

Cuit sikit...sedap gak. Cuit no. 2...ehhh..ada pedas...mmg sedap...lepas tu..mmg terus jatuh chenta dgn satar nie.

Nur..
Owwhhh...masa zaman bchenta mmg kat p'pustakaan negara cz Ilham mmg rajin pinjam buku kat sana.

Now...dah mak budak..so kena gi Library Kanak2 yg berdekatan dgn Dataran Merdeka.

Tenkiu laling cz sudi jawap my tag. Mwah..mwah..mwah!