Friday, May 16, 2008

Double celebration...Teacher's day & Kak La dpt baby boy..

16 May...Alhamdulillah...penantian 12 thn...akhirnya..my lovely sister telah selamat melahirkan baby boy yg cumil pagi Jumaat tadi. Ahmad Sahil diberi nama...berat 3.8 kg. Syukran..syukran. Alhamdulillah...menangis aku biler dpt tahu my sis. dah selamat melahirkan seorang baby boy...Alhamdulillah.

Mmg double celebration utk kakak aku yg sorang nie...dah lah hari nie Hari Guru...coz dia pun cikgu gak..peh tu nielah hadiah yg paling berharga dia pernah dpt dgn pemberian Tuhan yg cukup berharga...seorg bb boy yg melengkapkan kehidupan kak La & abg Syam.

Hari nie...sumer cikgu di m'sia menyambut Hari Guru. So aku nak wish selamat hari guru utk Kak La, Uda, cik nunu, mummy, kawah & lynn...mwah..mwah..mwah.

yg nie..aku belikan utk kakak..

card pulak...Ilham yg beli...

Nie gambo hadiah yg kakak kasik kat her class teacher.



Alhamdulillah...mission utk beli hadiah cikgu kakak..dah accomplished. Cuma yg aku geram tuuu..memula kata nak kasik 4 hadiah...end up dia nak kasik hadiah kat sorang lagik cikgu...saper lagik..kalo bukan Mummy dia tulah...kat sekolah dia tu.

Aku ckp kat kakak...tak payah kasik. Tak kan sumer cikgu nak kasik????...adoooiiii...Dia nak jugak kasik kat mummy dia tuuu....siap ckp kat aku lagi..."Esok..kalo kakak nampak Mummy..kakak akan berlari...lari...dan ckp..."Selamat Hari Guru Mummy"...eeeiiiii geli gelemen aku dengor..nak muntah ijo aku dibuatnyer.

Then aku tanya kat kakak...kalo kakak panggil cikgu siti arneda tu mummy...dia menyahut ker?..Ibu..menyahut tu aper?kakak tanya aku balik...Menyahut tu...maksudnya bile kita panggil nama..dia akan respon kt kita balik..Ha'a..dia respon...kan dia ibu angkat kakak...Adoii mmg nak terbeluek aku biler dgr kakak ckp camtu or...am I jaleous??? hemmmmmm....

Nie salah satu brooch yg aku beli...aku beli 4 yewwww...adoiiii lepas nie...makan roti ajer lorrrrr.

3 comments:

LITTLE DEWA said...

byk modal ek riko...
hihihi
tp xpe la, kakak pndai appreciate her teachers :)

lenny said...

kelakar ler hang nie... Ilham pun ada part gak tur! dah jadi mcm fifi & flower tot ler pulak card tu! jgn maree yea Mr Ilham.

Congrates to Kak La... akhirnya Allah beri juga rezeki yg tak ternilai tu. Alhamdulillah.. Riko, nanti jumpe kak La king salam Tahniah yea... ckp kat dia, my Adam beza satu hari aje!(even thn lain) ngeeehh..

Nurul a.k.a Riko said...

mummy..
semalam kakak bgtau..yg teacher dia ckp...brooch aku beli tu cantek bangat..siap tanya beli kat maner kat kakak...
adoiii si kakak siap ckp beli kat JJ..issskkk mmg x pandai berahsia anak aku sorang nie..

nur..
wokey..nanti aku bgtau kt kak la..oh yer..hepi belated besday to Adam...mwah..mwah..mwah