Monday, May 12, 2008

Mother's day celebration....


Uolls nak tawww tak...biler kakak kasik aku mother's day card??? hari sabtu...ekekek keeee. Berbuih...buih mulut aku...explained to her...mother's day is on Sunday..not Saturday...tp dia dok kata..cikgu ckp..hari sabtu...leh caya ker cikgu ckp cenggitu...entah2 my doter salah dgr kut....so nak wat cam maner...aku redho ajerlah terima card fm kakak on last saturday.



Masa kasik card tu...kakak siap nyanyi lagu lagik...tak tahu kat maner dia belajo lagu tu...tp lagu tu munyi cam Mama..I luv U..mama..u're my frenz...cenggitulah munyi lagu tu..aku mmg terharu dpt card fm kakak...mmg touching yewww. Agaknyer dah jadik trade mark kakak...mmg kaler pink warna card tuu...so sheweeet. Dh lamer aku x dpt card yg ada music nie....thanks kakak for the lovely card fm u.

Yg buat aku terharu...biler kakak tulis dlm card tu...she luv me ...and dia anggap..aku nie her friend...alamak so touching yewwww...aku tanya Ilham...dia ker yg kasik idea tulih cenggitu...Ilham kata..bukan dia...mmg kakak tulis sendiri.



So on Sunday...we all celebrate kat Cheg Ho Restoran...alaa....restoran Amy Search tu lah. Mmg near by my house ajer...sib baik di kawasan liputan..ahak. Masa kitorang sampai..OMG...ramai nyer org...siap tunggu kat luar pun ada. Mmg bagus betul business restoran tu...ramai giler customer..siap berdiri kt luar utk tunggu turn.



Masa nak tunggu our turn tu...aku nampak Amy Search...laaa...small size ajer mamat nie. Tp mmg murah dgn senyuman..dari jauh dah senyum. Then biler sampai kt kitorang..siap sapa aku..dtg dari maner.

Food kt situ was delicous...kitorang order...butter prawn, ikan kerapu steam, kangkung & cashew nut chicken....mmg sedap hingga menjilat jari. Kakak sampai tambah nasi 3 x yewww....aku just makan sikit ajer..coz Alisa...dia bulih buang nasik kat bawah meja makan. Biler aku intai bwh meja aku...segala tok nenek makanan sumer dia buang kt situ...tu yg aku heran.....awat nasik aku makin lamer..makin sikit..rupanya sumer dia buang kat bwh meja.

Kakak n Ilham mmg consentrate masa makan...aku ajelah..yg penat wehhh melayan karenah mem kecik tu...aku nak suap dia makan...tp dia yg nk suap aku balik...lupa pulak nak cerita...alisa mmg suka sgt minum air chinese tea...habis satu gelas dia minum..agaknya dia ingat air teh kut..version yg x ada gula.

5 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

waa..besh nyer makana...aku nak Udang tu...syedap nyer...syedap nyerr...

lenny said...

hu...hu... touching ler kisah hang ngan mak tu yg last entry! (er! aku komen kat sini buleh?) sesungguh-nya... pengorbanan seorang ibu memeng tiada nilai-nya dan tak ter-luah dgn kataX2. w/pun aku ada hanto kad kat my mum tapi... alahai, rase `kerdil' ajer! soooorrbb!

Aisyah pun ada bg kad kat gue tapi... aku takde mood nak buat entry hr nie. seronot kan? bdkX2 laa nie... mmg pandai.

psst : rambut sofea tur... ori ker? mksd aku... cam straight jer? then photo bwh tu mcm layer sikit? confuse gue....?

LITTLE DEWA said...

riko
sedih la bc cite u & mak tuh
huhuhu

bestnye p mkn2 on mom's day!

Nurul a.k.a Riko said...

janna..
he..he..mmg sedap butter prawn tu.

nur..
rambut sofea slps potong hari tu..mmg lurus. Dah x ada curly..curly..aku rasa yn nko nampak cam layer sikit rambut kakak..coz rambut dia comot masa tu...sekali tgk mcm x bersikat pun ada...dia sikat rambut...tp cam x cukup syarat...paham ker? ekekke kee

mummy..
thanks.

adrina adi said...

dari dulu masa kuar paper lagi dah berangan nak gi makan kat cheng ho. tp belum sempat lagi. mcm best jer baca komen sis riko.

ini mcm kalu, musti pigi. hehe