Wednesday, May 14, 2008

Hari Guru...

Adooiii...mmg pening paler gwe minggu nie. Kakak dah remind me yg dia nak kasik something to her teachers masa hari guru this coming Fri. I was telling her...OK..fine..kasik kat her class teacher SAHAJA...kakak tak mo ler pulak...terus buat long face...mmg ku x berkenan...majuklah tu...aku suggest suh beli card..tak mo gak...issshhh anak dara aku sorang nie...baru darjah 1..dah pandai demanding..kalo dah Form 1...entah aper ler pulak masa tu.

She inssists nak kasik kat teacher yg lain...agaknya kalo bulih..sumer teacher yg ajar dia...sumer dia nak kasik. So..aku ckp...ok..let get 3 presents for 3 cikgu..ok ker?..dia kata Ok..tp tambah satu lagik...lorrr...sudah 4 cikgu ler pulak...haiyyyaaaaa. Broke aku lepas nie...

Kakak bagitau aku...dia nak kasik rotan kat cikgu Rubiah (cikgu maths). Aku kater..naper nak kasik rotan??? tak pernah di buat org...Then kakak ckp....cikgu rubiah ckp...kalo student nak kasih hadiah kt dia...dia nak hadiah rotan...so siapa yg nak kasik hadiah..sila angkat tangan...Kakak pun...apa lagik...terus angkat tangan. So cikgu rubiah told her...ok..nanti Amalin bagi rotan kt cikgu. Aku...terblur ler kejap...nak tergelak pun ada gak...tp kalo aku gelak kat kakak..harus kakak marah aku balik coz gelak kt dia...

Ok..Ok...skrg nie...mmg susah nak carik rotan...so kita beli brooch..ok. Kakak heppi ajer biler aku sebut nak beli brooch kt cikgu rubiah. Semalam...kakak bagitau aku...dia dah citer kt cikgu rubiah..dia nak belikan brooch kt cikgu tu. Cikgu rubiah ckp...ok.. Alamak..kakak nie..so kepoh betul...aku belum beli lagik brooch tu...dia dah pi habaq kt cikgu dia...hemmmmm...entahlah...sempat ker tidak aku nak beli brooch utk cikgu rubiah nie.
Sebelum tu...kakak dah kasik aku list hadiah yg dia nak kasik kt cikgu dia.
1)kasut 2) selendang or tudung 3) rantai 4) bunga dlm pasu... ..hemmm nampak gayanyer..tokey kedai pun bulih pengsan kalo tgk list kakak nie.....kakak ingat aku nie tokey kedai ker...nk beli sumer tu. Yg aku nk tergelak..kalo nak beli kasut...aku bukannyer tahu cikgu kakak pakai size baper? kan...ishhh mcm2 kakak nie.

Lunch nanti...Aisyah ajak aku gi One Utama...hemmm..bulih ler aku cuci2 mata..kut..kut ada menda yg kiut miut utk kakak kasik kat her cikgu sumer. Aku dah plan nak kasik bunga yg jual kat lovely lace tu utk her class teacher...cikgru roshima. Then yg lagik 3 cikgu pulak...ingat kasik brooch ajer...Hemmmm...aku masih pikir lagik nie...nak beli kat maner brooch nie?..alahai anak aku sorang nie...sib baiklah alisa belum sek. lagik....kalo tak..broke di buatnyer.

4 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

bagus betulla sofea nie...acik janna pon nak jadik chegu Sofea gak ler..hihihi...

ciku_nunu said...

bagusnya kalau sumer omak macam dikau ini ahkak riko... terharu daku...

hepi mother's day laling....

bestnya kalau diriku ini menjadi cikgu sofeya...

Nurul a.k.a Riko said...

janna..
he..he..he..sila..sila jadik cikgu sofea..nanti aku suh cikgu janna wat cheese cake utk aku..he.he..he..

mesti yr hubby manyak dpt hadiah kan...sempena hari guru nie..kan

nunu..
alaaa...windu ler kt nko. Teringat ..last year..yg aku suh nko wat heppi teacher's day card utk sofea...thanks yer laling.

lenny said...

waiiiiitt 4 me....

nurul, baik-nyer ngko... beli sumer kat cikguX2 sofea! aku dah warning my Aisyah... bg kad ajer! tu pun buat sendiri (kemut ibu 3A nie...) he..he... sbnr-nya, aku takde ms nak pilihX2 kad & nak carik present. kesian Aisyah dpt ibu cam aku yea..?