Thursday, February 18, 2010

Suatu petang di JJ...

Uolls pernah tak tgk org naik kuda menan kt dlm supermarket? Mmg biasa kan..especially for those kids yg x dpt nak merasa naik kuda yg original..naik kuda yg tifu2 nie pun..kira berbaloi2. Janji happy kan!

Ada setengah budak pulak....yg takut pun ada gak...biler nampak kuda nie..maklumlah..derang ingat kuda betul...kalo ada kuda betul ..ahkak sorang nie pun dah lamer lari...entahlah rasa cam geli ajer tgk ekor kuda yg panjang mengurai nie..eeeiiiiii.

Kalo kita gi pantai...cam kat pantai bt. burok mmg ada scene org naik kuda tepi pantai....peh tu..ada pulak yg tukang pegang tali dok bawak kuda tu b'siar2....kita tgk cam besh ajer kan.

Kali nie...suasana tu dah bertukar tempat..bukan kat tepi pantai lagik tapi kat tepi kaki lima JJ Wangsa maju. Tapi kan...korang pernah ker tgk budak2 naik kuda menan sambil ada org pegang.Yg menunggang kuda menan...tak lain ..dan tak bukan..Cha..yg tukang pegang telinga kuda menan tu pulak adalah Ilham. Garang yewww Cha masa nie...siap marah2 Ilham lagik kalo Ilham x pegang tinger kuda menan nie. Ketawa I...di buatnyer.

"Abah....pegang tinger kuda nie"

Aku tengok...budak2 yg maner dok naik kuda menan yg samer...cool macho encem ajer atas kuda menan tu. Parents tgk ajer dari jauh. Tak mcm Cha...yg so boossy! Siap suh..Ilham pegang tinger kuda tu...fm beginning sampailah abis. Ha..ha..ha..agaknyer Cha ingat...dia dok bersiar2 di tepi pantai kut.



6 comments:

Sherry said...

nurul...

hero2 n heroin aku..
mmg pantang nampak menda ni..
meroyan masing2 nak naik.. hehehehe

tapi mahai kan..
sekoq rm3 tu sekali naik

Adrina Adi said...

sama lah dgn amna & ariq.

aritu amna naik zebra. yg kelakar zebra tu tersengguk2 mcm kena asma jer. berat kot amna.. ekeke

LITTLE DEWA said...

haha tis ride kan, saya sanggup membiarkn anak saya menangis atau divert attention nye ke sumthin else sbb letih la nk berjalan berpusing berkali2 smpai abis 3 ke 5 min tuh! dh la slalu annoy org yg lalu lalang situ kot terlanggar ke ape ke...

Nurul a.k.a Riko said...

Sherry..

Menda2 cenngini, mmg feveret budak2! Pantang nampak...mesti nk naik.

Betul .betul..betul....mmg mahal..rm3 utk berapa minit ajer.

Ed...
Bukan Amna beratlah..tp zebra tu dah tak ada poweruttt cz hari2 dok bawak budak..he.he..he.

Mummy..
Tu lar...biasanyer ibu dia sorang nie pun samer cam u. Try to divert attention to sumthing else..tp tu lar..en.somi pulak sanggup nk bayarkan that ride..so ahkak redho ajerlah.

sandal kecik said...

comel nya..
mcm akmal lak..dia jenis tak berani naik mainan ..ape ape yg bergerak..haha.lawak kan..nama je boy.tp penakut tu hihii..tp dari segi +ve nya.jimat duit mama n babah..tak yah mengabih kan duit ke arah situ

Nurul a.k.a Riko said...

Li..

Dulu..masa Cha sebaya dgn Akmal mmg dia lari kalo nampak menan nie...but biler dah besar..mmg pantang nampak menan nie...sure nak naik. he..he..he..