Saturday, February 27, 2010

Vitamin C



Everyday is a must for me utk kasik vit. C for my doters. Tapi ada gak..kdg2 aku terlupa nk kasik, tp biasanyer my doters akan ingatkan aku. Biasanyer.."Ibu...vit. C lah hari nie". Aku balas "Okey.."...hemmmm naper yer..lately mmg aku selalu lupa nk kasik...padahal kalo time derang demam or batuk..rasanyer time tu mmg aku terlebih rajin lah pulak dok ingatkan my doters utk makan vit. c nie. Adooii tiba2 ajer aku rasa cam nk dpt penyakit amenesia kejap.

Jgn tak tahu...biler dok kasik vit. c kat derang..aku pun makan sekali gak. Ha..ha..ha.... Normally aku akan kasik twice a day..time pagi sekali & time malam sekali. Kakak satu tablet..Cha pulak satu tablet...ibu dia...ehem..ehem..2 tablets tak pun kadang2 tu aku sorok2 amik extra 1 tablet lagik utk diri sendiri...giller koser betul aku nie....(read: mmg sedap tawww). Kdg2 tu...kakak pasan biler aku amik terlebih...so utk kasik fair n square...so aku kena kasik 2 tablets kat kakak...n same goes to Cha gak. Adil tak ibu dia sorang nie...ahaks.

Malam tadi..as usual aku dok kasik vit. C cam biasa kat Kakak n Cha. Peh tu...tiba2 ajer Cha ckp kat aku.

Cha: Ibu...ibu dah tak bolih makan nie dah..

Aku: Naper tak bulih?

Cha: Sebab....ibu kan dah besar. Nie utk budak kecik ajer. Ibu bukan budak kecik....tak bulih makan nie.

Aku: (Speechless)

Mmg betul apa yg Cha ckp....occaylah...nanti ibu beli vit.c utk adults punya yer sayang.

Tapi kan...ntah naper aku mmg suka makan vit. c utk kids nie....sedap pulak tu.

So lepas nie nk kena beli vit. c yg seusia dgn aku...hemmmmmmm.



4 comments:

sandal kecik said...

ok tak dier org mkn vit tu...akmal so far lom lagi. bg mkn scott emulsion tu jek..

Nurul a.k.a Riko said...

Li...
Alhamdulillah...berkesan pd Cha cz dia jarang dpt demam or selsema.

Cuma..kakak kan dia ada tonsilitis..so kalo dlm sebulan tu dia x ada sakit tonsil...mmg dah sujud syukur.

Helmiyani said...

rik0, cha ni pun dah jadi macam kakak dia ek? mmg petah cakap..heheheh... mesti meriah umah dengar diaorang sembang...

Nurul a.k.a Riko said...

Cik Nunu...

Ha'a...dah mcm Kakak dia gak. Yg paling lawak, Kakak dok complaint kat aku..mulut Cha nie cam mulut mak nenek..padahal dia pun..2 x 5 gak...he..he..he..he