Sunday, February 28, 2010

Taman Tasik Datuk Keramat

Petang tadi Ilham dok ajak we all gi Taman Tasik Datuk Keramat (TTDK). Aku ingat..mula2 nk gi Taman Tasik Titiwangsa cz aku cam dgr Ilham sebut nama tu ajer. Dlm hati..bermunger2 kegembiraan cz dah lamer x gi taman tasik nie..leh bwk my doters tgk kuda or jalan2 kat tepi tasik kat sana..(tu jer yg aku terbayang..biler dgr Ilham mentioned nk gi taman tasik).

Kalo nk gi picnic makan2 kat sini...pun besh gak

Biler kereta kami menyusuri ke Jalan Jelatek peh tu membelok ke arah pasar keramat, aku pun double confirmed ngan Ilham lagik sekali...actually kita nk gi maner nie? ghupanyer Ilham dok sebut nama taman tasik setiawangsa...aku ckp kat Ilham...x pernah dgr pulak nama sesedap nie...chop! maner ada nama tasik cenggitu....pandai2 ajer Ilham nie kasik nama main hentam ajer. Rupanyer Ilham maksudkan TTDK nie.


Nice kan...

Kakak dok cuba salah satu peralatan kat gym

Pada sesaper yg dok area cam keramat, setiawangsa or wangsa maju or pada kawasan yg berhampiran dgn area nie...mmg aku suggest tmpt nie sesuai utk beriadah di hujung minggu. Tgklah kawasan nie yg cantik, luas...peh tu ada gymnasium for adults & playground utk kids (yg masih baru & terjaga) mmg seronok kalo bawak budak2 dtg sini. Kalo derang tak mo balik...jgn salahkan ahkak yer.

Aku mmg kuar peluh biler gi sini. Tak payah berjogging pun tak per...cz kejar Cha yg berlari cam kena kejar rimau membuatkan ahkak sorang nie dok semput semput...jugaklah. Biasalah...Cha cam tak tahu nk main aper kat sini...cz dah rambang mata! Kakak pulak dah besar...so sumer menan dia bulih main. Ada setengah menan kat sini yg x sesuwai dgn umo Cha...so dia mmg kempunan nak main mcm kakak dia.

Cha...cuba posing kejap!

Sib baik kami pergi sini tak lamer cz kilat dok berdentam dentum. Sila lihat gambo Cha kat bawah nie yg takut dgn munyi kilat. Ibu & Kakak control ayu....ecewah! Eh..silap...aku jer yg control ayu...Om Em Gee (OMG!) baru aku pasan kakak duduk...isshhhhh awat terkankang pulak tu.

Amboi kakak duduk....issshh tak ayulah cenggini.

Kat kawasan belakang pulak...ada tasik. Mmg cantik! Sejuk mata memandang. Kalo saper yg nak release tension or nak melihat kehijaun alam....or pada blogger nak cari idea utk tulih aper kat blog derang....meh lah datang sini. Pada couple2 yg nak berdating...silalah gi tempat lain yer...cz tmpt nie ramai budak2 yg dtg...so amatlah tak sesuwaiiii yewwww..no..no..no.


5 comments:

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

Kancilbiru said...

salam singgah...cantiknya taman tasik ni..taman tasik shah alam banyak yg melepak dari beriadah...

Sertai Contest Aku & Kancilbiru!

Nurul a.k.a Riko said...

Dear Hapi..

thank u for yr visit. Hapi blogging too!

Hi Kancilbiru...

mmg cantek kat sini. Maklumlah tempat baru kan. Meh lah datang ke sini biler time wiken. Happening!

Hairil Rizal said...

Nurul duduk dkt2 kwsn Keramat ker?

Bagus diorg majukan Tmn Tasik Keramat tu dari terbiar dulu.

Sy paling suka set gym yang ada kat situ. Simple aje tapi okla utk keluarkan peluh dan bakar lemak

Sy duduk AU3..

Nurul a.k.a Riko said...

Hairil...
Ha'a..dok kat area situ gak. Kita bernebor rupanyer.

Mmg bagus DBKL majukan Taman Tasik Datuk Keramat...manyak xtvt bersama keluarga bulih di buat di sana...kan.