Wednesday, March 31, 2010

Dinner malam nie....

Every Wednesday night, Ilham ada chess tournament liga. Since Ilham x dinner kat rumah...aku plan nak masak simple ajer for my doters. Telur masak kicap bunyi mcm besh ajer.

Lepas amik Kakak fm school, terus ajer kakak dok remind aku yg malam nie Abah tak dinner kat rumah. Pandai tawwww kakak nie...dok ajak aku makan kat luar. Kitorang mmg jarang2 dinner kat luar nie...bulih di katakan once in a blue moon...baru dinner kat luar...kalo tak....hemmmmm..makan kat rumah ajerlah...tak pun tapau...tapau..bawak balik makan kat rumah ajer.

Cepatlah ..saya dah lapor nie..

Dalam keter Kakak dok bising..lapar...lapar. Aku dok pikir...kalo aku balik rumah..masak nasik..peh tu goreng telur kicap sempat ker? Dah lah tadi hujan...siyan Kakak lapar. Cair juga aku...so aku pun decided tonite we all bertiga makan kat luarlah. Balik rumah...kakak bulih terus buat school homework. Ibu dia pun lapar gak...al maklumlah lepas hujan...perut pun cepat ajer terasa lapor. Besh gak kalo dpt 1 cawan cappucino..minom tgh panas! Walllaa....




Lepas amik Cha kat rumah mak...terus ajer keter I nie meluncur laju pegi ke JJAu2 (read: nie yg conveniece nak carik tmpt makan...senang ajer). Aku just order pasta utk aku...then Kakak nak makan tuna sandwich (read: nie yg dia kata lapor...makan roti ajer?)...Cha aku order ayam goreng. Utk drinks pulak...aku order hot cappucino, kakak ice lemon tea & cha pulak...strawberry yogurt (read: Cha suka dipped all her foods dgn air yg dia minom)...peh tu aku & kakak tak lalu nk rasa air stoberi yogurt dia tu...dah lah Cha minom x abis...mmg sayang betul!

Wahhh....aku mmg guilty pulak cz makan manyak malam nie.. sib baik my portion I shared samer dgn kakak. Sib baik Kakak tolong abiskan pasta aku...kalo tak..mmg membazir ajer kan Peh tu...aku order hot cappucino...OMG...rasa cam senak perut aku nie. Mmg rasa guilty cz makan manyak pulak malam nie...biasanyer aku makan lite ajer for dinner. hemmmmm..lepas dinner, mmg aku kena buat kerja rumahlah..exercise...exercise.... Lega sikit cz leps dinner...I dok basuh baju kerja I guna hand wash...peh tu lipat kain sebakul...sidai kain...aper lagik yer aku buat jap tadi...haaa..dok ngemas rumah. Ceh! tak kuar peluh ler pulak...ker sebab cuaca sejuk kat luar?

3 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

dr dulu sapai laa nie.... mmg hantu chess ler Ilham nie. Sib baik ada isteri yg celalu support ye!

Aisyah pun selalu ckp... LAPO, LAPO.. kalu blk skul. Grrram jer i dlm keter!

ops! tk sangka jumpe 2hr lps kan???

sandal kecik said...

ok la tu sekali sekala mkn d luar hihi

Nurul a.k.a Riko said...

Nur...
Nak wat cam maner..dah minat dia. Skrg nie...Kakak & Cha mmg suka complaint kat abah dia...'asyik chess..chess ajer'.

Kan..tak sangka leh bertembung. Nazri nampak ajer yer keter ijo aku nie yer.

Li..
Okeylah tu kan...sekali sekaler...kan.