Tuesday, March 09, 2010

Petang yg kalut....

This morning, aku dah wat arrangement dgn Ilham suh dia amik kakak fm skul. Ilham ckp kat aku…tentative…x sure takut dia ada ad hoc miting or takut hari hujan. Reason naper aku suh Ilham amik kakak? Aku nak siapkan report …sakit mata tgk meja aku yg tak ghupa cam meja .. kdg2 tu …nak carik access card aku pun susah cz aku bukan jenis yg suka hang card aku kat leher….rimas! he..he..he

Biler dah bz bee wat keja…dah petang baru aku teringat how’s the arrangement today.??? Konpem ker Ilham amik kakak? Ker aku yg kena amik? Mood nak stay back pun dah makin slim. Ilham pun nehi tom nehi nak call aku.

So mulalah ahkak sorang nie dok menepon Ilham. Tak angkat. Called manyak kali pun nehi tom nehi nak angat. Mmg geram! Sent sms. Pun tak reply. Mulalah aku nie dok piker…ishhhh henpon dia tinggal ker? Or something happen to him..but kalo anything happen…(read: biler tang nie..mmg laju ajer ahkak piker yg bukan2)..sure ada org tepon aku kan. Hemmmm…meeting lamer sgt ker?...mmg masa nie…aku hot. Panash! Panash! W/pun..time tu..cuaca cam mendung ajer kat luar.

Peh tu teringat kat kakak….dia suh aku masak daging masak kicap for dinner malam nie. Kang aku stay back…x sure kul baper ntah aku sampai rumah nanti. Ilham pulak..tak call ler pulak…ishhh..isshh…mmg hangin ajer. Cepat2 aku siapkan kerja …then I’ve decided utk amik kakak. 5.35 pm…terus gerak ke monorail

Dlm monorail…tepon lagik Ilham..x angkat. Ishhhh…ahkak x suker betul situation cenggini. Aku anto sms. Senyap jer. Sambil tu..sempat gak piker menu apa nak masak selain daging masak kicap. Ingatkan nak masak pegedil…tp tak jadik…Ilham suka pekasam…goring pekasam pun not bad gak..(read: w/pun geram time nie…x sampai hati pulak x goring ikan pekasam utk dia…). Konpem masak daging masak kicap, lettuce butter head & ikan goreng pekasam.
Sepanjang dm monorail…sampailah ke tempat parking keter…mmg aku dok tanya soalan..peh tu aku yg jawap balik. Ilham miting kut…may be dia tertinggal henpon. Tak pun…dia atas motor…tak dgr munyi henpon..or may be dia nk amik kakak…tp ada hal ker ker…ishhhh…mcm2 aku piker.

On the way nk amik kakak….kat jalan jelatek…baru Ilham tepon aku. Rasanyer masa tu…hati aku mmg panash…..kalo t’sentuh…mesti terpelanting…cengittulah aku time tu. Ilham ckp..he was in the meeting with other dept. t’lupa bawak henpon. Then meeting tu dragged..berjam..jam…so he have to excused himself utk keluar cz nak amik kakak.
Nak tahu kul baper time tu? Masa tu kul 6.15 pm. Sib baiklah…aku decided amik kakak…kalo tak…tak tahu kul baper Ilham sampai skul. Skul kakak abis dlm kul 6.30 pm. Itu aje…nk citer kekalutan aku petang tadi.

Tapi biler dah tgk muka kakak….mmg hilang cenggitu ajer. Masa amik Cha pun samer gak. Alhamdulillah… I’m blessed with 2 doters yg bulih bikin jiwa aku yg kaco tadik..jadik sejuk balik.
Sampai ajer kat parking kereta kat rumah …aku terus amik gambo my 2 little princess.



My doters is my LIFE!



1 comments:

Anonymous said...

I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]