Wednesday, March 31, 2010

Panggilan nama Ahkak or Kakak

Apa yg aku tulih kat atas mmg tak ada mengena dgn my doter..Kakak (sofea) yer he..he.he...kang aku takut korang konpius pulak.

Nie aku nk citer mengenai panggilan nama ganti diri pada diri sendiri...Biler age korang dah bertambah2 mcm yours truly nie...korang lebih suka bahasakan diri korang Kakak ker?..cth: cam Kak Nurul or ahkak. ..ker korang lebih suka bahasakan diri korang by name ajer...cam Nurul or Riko (read: aku suka bahasakn diri Nurul or Riko pada kengkawan yg rapat dgn aku)

Nie ahkak nk citer mengenai nebor kat rumah akak nie. Nie bukan mengumpat tawwww..tak baik tawwww mengumpat...doser..doser...doser. Nebor sebelah rumah ahkak nie cikgu..then ada anak 2 org. Yg sulung umo 5 thn then yg no. 2 umo dlm 3 thn cenggitu. Mmg jarang jumpa cikgu nie...everytime jumpa mesti kat parking kereta or nak naik lif balik rumah. Kitorang kalo jumpa mmg suka borak2.

Cikgu nie suka bahasakan diri dia 'kak zura'. Ahkak rasa...dia lagik muda dari ahkak nie. Dlm hati...ada ahkak terfikir...aku nie muda ker?...or aku jer yg perasan org tgk aku muda?. Tp mmg x selesa cz dia dok bahasakan diri dia...kak zura..kak zura...tapi menten...menten..tawww dlm hati. So...ahkak ttp bahasakan diri ahkak gak pada cikgu tu. Mmg rasa cam janggal nak bahasakan diri Nurul or saya (read...tak tahan nk panggil diri saya...rasa cam skima ajer). Kalo panggil nama Nurul...rasa cam syiok sendiri pulak...wakakkaka.

Tu satu....then nebor no. 2 pulak...ada 2 org anak...yg sulung form 1 then no. 2 darjah 5. Nie lagik besh cz dia panggil ahkak....Kakak yewwwww. Kdg2 ahak sorang nie konpius...aku nampak terlalu tua ker?..or dia mmg suka panggil org cenggitu. Mmg rasa akward biler org yg lebih tua dari aku panggil aku Kakak (read: hamboooiii..pasal umor pun berkira ker...ahkak nurul nie....). Tak adalah....aku rasa lawak pun ada...naperlah dia panggil aku Kakak...tu ajer. Ntahlah mcm2 kan style org nie.....hentam sajalah labu! ....jgn derang panggil aku mak cik sudahlah yer...wakakakakka.


2 comments:

sandal kecik said...

kakak tu mcm bg sedap je rasa kak riko hhehe..nk panggil nama kdg rasa mcm x sure umur brp kan..akak tu lebih beradab..ok lagi akak dr makcik kan hahah

Nurul a.k.a Riko said...

Li..
betul tu..sokong 100%. Jgn panggil 'mak cik' sudah..kan.