Wednesday, March 24, 2010

Capati anyone?

Eh! rasa cam magic ajer petang nie cz kul 6 pm aku dah sampai depan sekolah kakak. Wahhhh..nak parking keter pun senang. Kalo tak..mmg susah tawww nak parking keter burok aku nie. Everytime sampai mesti sumer keter parents dah bersusun2 cantek.

Amacam...tergudak tak? sedap yewwww

Occay..I bukan nk citer pasal keter tawwww. I nk citer since I dah sampai kat sek. kakak awal so I pun terasa cam tingin sgt nak makan capati (read: konon...nak makan yg healthy). So petang tadi I gi makan capati kat restoran Subari Nasi Kandar yg terletak berhampiran SK Taman Setiawangsa.


Mmg sedap pulak capati nie. Ntah naper, since nk jaga badan (jgn gelak.....jgn gelak)...ahaks...jgn terbeluek occcay...tu yg gatal nak makan capatilah konon (read: nie kalo kawan I tahu ..I makan capati nie..mesti dia terkejut cz capati nie mmg bulih buat kat rumah ajer....dia katalah...aku mmg lum pernah buat capati nie kat rumah lagik...senang beli ajerlah dik non.)

I suka kuah dal daging nie. Mmg sedap. Peh tu pekat pulak tu....cukup rasa pulak tu!. Tapi tu larnyer..ingat nak makan berkhasiat...tp yg kuah dia nie...pakai santanlah pulak...so tak ada maknanyer ahkak nak makan healthy bagai dah petang2 nie. Sssyyyyyyy....tu pun dah nyaris2 nak order teh tarik tawwww...peh tu..'tukar' dgn menu teh o limau suam. Mmg best!


10 comments:

Adrina Adi said...

sedapnya..

kalau kat kodiang, ada stall capati yg pemes, orang panggil capati pak awang.

sherry said...

ehem ehem.. capati tu ada minyak sapi ye wahai kawanku.. heheheeheh

Che Ta said...

ala berapa sgt la myk sapi dia tu.. takat ujung2 jari je hehe lagi byk kek dalam tosei ghee aku hehe
kat kedah kitorng suka mkn capati sama kuah sardin,, terangkat beb!!

Anonymous said...

sis un slalu tempek gambo mkn2 kt blogg sis un..sob..sob..

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

sekarang akak pun dah belajar makan capati, sesuai for diet

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

yup,chapati ni kaya dgn fibre..di buat plak dari tepung wholemeal, ai pon sker sgt makan chapati,

biasa ai buat senrik je nurul, sbb senang banget nak buat, ghee tu ,kalu tamo letak,leh ganti ngan minyak jagung,or minyak zaitun pon bley..daah kata nak jaga kesihatan kan? hihihhi...lagipon chapati ni makan sekeping pon dah kenyang!

ai pon tingin nak makan chapati lah...tp tu la,mkn sekeping tak cukup la plak, misti nak makan berkeping2...hahahaha..nasib la badan.

ceritacherita said...

i tak suka capati.

Nurul a.k.a Riko said...

Ed..
Alamak...kak nurul cam terliurlah pulak. Kalo cuti2 gi Kodiang..leh singgah jln2 cari capati pak awang nie...kan

Sherry..
Capati yg aku makan nie...dia letak cikit ajer minyak sapi nie..bak kata che ta kat bawah..'takat ujung2 jari je'..he...he.he..

Che ta..
Sedapnyer kalo makan sama kuah sardin. Konpem...org lalu belakang pun tak sedor..he..he..he..

Adik/Faezah..
Cuci2 mata tgk gambo makanan pun besh gak kan...

Crazybeautiful88..
kan..mmg sesuai utk diet lagipun mmg berkhasiat makanan nie.

Janna..
wah..sedapnyer kalo letak capati dgn olive oil or corn oil...gud idea! suker..suker.suker..

ala...beshnyer kalo badan mcm u nie laling..kurus slim ajer..w/pun dah ada 4 doters...

Baby...
I see..tak mo cuba ker makan?

Centado said...

wahhh
terlihat sedap yg amat capati itu...

eleesa said...

minta izin share pic ni bole?