Monday, March 29, 2010

Kakak excited nk gi swimming class!

'Ikut Cikgu buat' - Cikgu Hafiz

Setiap hari Ahad, mmg Kakak kena pegi swimming class at 3.00 pm. Cuma aku nk citer kat uolls sumer, hari nie Kakak mmg begitu excited! Sebelum nie...everytime nak pegi swimming class...perut Kakak mcm ada butterflies in her tummy ajer! So ibu dia kena kasik semangat (read: dah ala....ala...mcm pakar motivasi pulak...).

Aperlah yg derang tengok tu yer?

Hari nie...kul 12 lagik dia sudah siap packing all her stuffs nak bawak gi swimming nanti. Peh tu yg paling lawak...dia sudah get ready dgn swimming suit. Hamboiii...lum makan nasi lagik dah pakai swimming suit. Then aku ckp kat Kakak...'tak mo gi toilet ker? kang susah pulak nak gi toilet lepas nie..'..Kakak jawap...'tak...dia tak mo gi toilet lps nie'. Leh caya ker ? he.he..he..he

Tengok tu...Kakak dok tgk students lain nie....yer?

Lepas Kakak makan nasi...aku tgk...dia suh Cha unzip bj renang dia. Ghupa2nyer...Kakak nak gi toilet. See...Ibu dia dah ckp...tp Kakak degil. Kan ker tak pasal2 kena bukak balik bj renang tu...then kena pakai balik lepas tu...grrr....grr..grrr...dibuatnyer!

Kakak excited sebab dia nk tunjuk kat Cikgu Hafiz dia dah berani nak swimming kat tmpt yg dalam sikit. Peh tu may be dah seminggu tak jumpa kawan2 & Cikgu Hafiz...tu yg dia bekorbar2 nk gi swimming hari nie (read: kakak siap complaint kat aku...cz ibu dia lamer bersiap dpn cermin).

Biler tgk gambo Kakak kat atas...mesti korang ingat hanya 2 students ajer ker?....NO...he.he..he..actually ada lagik 8 students tp x sempat nk amik gambo derang nie...cz derang dok practise terjun kat pool yg samer. Kakak & Sakinah nie...kira students yg paling manja & ala..ala..takut sikit...peh tu derang berdua nie...mmg 'special students' cikgu Hafiz (read: aku rasalah...derang berdua nie nampak manja dgn cikgu Hafiz...cz cikgu hafiz nie mmg very the soft spoken...mmg ahkak kagum...kalo ahkak jadik cikgu...entahlah...).

6 comments:

Encik Mimpi said...

student yg lain pegi mane huhu

Nurul a.k.a Riko said...

encik mimpi...
student yg lain tgh wat practise terjun...one by one.

Nyze The PumpkinBee said...

wah2...
comel nye anak2 kak nurul....
nak belajar swimming juga lah....
^____^

Anonymous said...

beshhh nyer pi swimming pasni sofea leh ajar mak anjang swimming ...hehehehe

Nurul a.k.a Riko said...

Nyze...
Sonok tawww tgk org belajar renang nie..ahkak pun mmg tingin nk belajar renang lps nie.

Mak Jang...
Kakak kata..jomlah belajar renang sekali dgn dia....besh!

Nyze The PumpkinBee said...

betul ti..
tiap kali pergi water park, memang jealous la sbb diorang boleh berenang kat kawasan dalam...