Friday, March 19, 2010

Handbag Wishlist...(wishful thinking ajer nie)

Posting ahkak kali nie mengenai handbag. Ramai yg suka handbag kan...tak kiralah cap aper...janji kita suka or minat pada sesuatu design handbag tu kan. Tak kiralah mahal or murah...yg penting kita puas bila membelinyer. Lagik satu...kita beli sesuatu handbag tu..bukan untuk menunjuk2 (read: budak kecik ajer perangai cenggini...x koserlah ahkak nk nunjuk2...) TAPI more utk kepuasan diri sendiri.

Kowang ada tak handbag wishlist yg kowang suka? Ader kan...mesti ada. Tiffuuuulah kalo x ader...Biler nampak ajer handbag yg kita suka tu...sure kita verangan...one fine day...insyaallah kalo ada rezeki nak beli satu utk REWARD for ourself. Setakat nie...ahkak hanya mampu verangan ajer...cz FREE aper verangan nie...tak perlu bayor kat counter pun! ahaks.

Mcm ahkak...once dah terjebak beli handbag Coach nie..mesti nak beli dari cap yg samer. Skrg nie..alhamdulillah..dah ada few collections eh cop..cop...silap....handbag Coach hanya ada 1 ajer...yg lain tu cam wristlet & slingbag dari cap yg samer. Ahkak ingat..nak beli fm cap yg lain pulak..tak kan nak cap yg samer ajer kan...kan.

Tapi tu lar nyer....kalo x mampu nk beli cap yg lain...Coach jugaklah ahkak beli..he..he..he..he..design Coach lawo aper..kan..peh tu kalo time 'clearance sale' mmg berbaloi-baloi mebeli..cz harga mmg reasonable. (read: he..he..he..ahkak pun suka kumpul paper bag fm Coach gak)

Ahkak sorang nie mmg dah lamer dok eyeing handbag fm Gucci nie. Betul kata kawan ahkak...once kita dah beli branded handbag, sure lepas tu kita nak beli...& nak beli utk kepuasan diri kita..(read: wah...ayat...class gitu ..)

Ahkak suka handbag fm cap Gucci spt gambo kat atas nie. Ingat cam nak beli 1 ajer..tp tu larnyer..duit kat atm x cukup lagik...so nie kira 1st handbag wishlist...he.he..he...(read: furgghhhh...kalo ler Ilham baca blog aku...sure terkezut tgk handbag wishlist wife dia sorang nie).

2nd handbag wishlist pulak ...still dari Gucci lagik (read: berkenan dgn cap nie..cz tak ramai org yg pakai)

3rd handbag wishlist..mesti nak kaler PINK (read: ahkak sorang nie..dgn kaler PINK mmg tak leh di pisahkan)..

TAPI kononlah kan...kut..kut..Ilham tanya aku..nak hadiah aper for my besday present or anniversary present... (read: konon ajer tawww...mmg jangan mimpilah menda nie nak jadik kenyataan)...ahkak sorang nie...nak suh dia belikan handbag Chanel 2.55....spt gambo kat bawah nie.....furgghhhhhh. Agaknyer...kalo jadik kenyataan pun...mesti time tu....aku dah nak pencen kut..tp tak aperlah suka handbag nie cz so classic! Kalo ler dpt handbag nie...mmg jadik my darling handbag.

Nak tahu ker...rega handbag chanel 2.55? Handbag chanel 2.55 ada dlm 3 size...Small, Medium & Large. Utk rega yg small punya...RM11,210.00. Yg medium pulak dlm rm12,780.00....& utk yg large pulak rega dlm rm13,940. Furgghhhhh...rasa cam nak penghsan ajer kalo nak membayor nie kan....



8 comments:

ceritacherita said...

taste kita samala, wishlist kau sama mcm wishlist aku gak, nak gucci tapi belum mampu beli lagi. harap one fine day dptla beli

Nurul a.k.a Riko said...

Baby...

Give me 5! Gucci mmg lawo kan kat mata kita berdua nie.

Lagipun tak ramai sgt org pakai dari branded nie. Kalo jalan2 kat Pavillion, LV & Coach melambak2 org pakai kan.

Aku pun harap...one fine day kita dpt pakai handbag nie.

luna_e said...

saye suke dengan beg putih yang last skali picture tuh....
suke suke suke suke!!!!!
ehehehe....

Anonymous said...

sis un...canteknyer handbag...faezah suke lah handbag gucci yg sis un attach kt blog sis un....bape yer harge bg gucci

Nurul a.k.a Riko said...

luna..
mmg cantek kan..chanel 2.55. Ahkak pun suka gak...cuma biler tgk harga tu rasa cam kussss semangat he.he.he..

tak per..nanti kalo ada duit..mmg bulih beli.

faezah..
cantek kan handbag gucci nie...tak per nanti kalo nko dtg KL ..kak un bawak masuk kat boutique Gucci kat Pavillion..kita shopping kat tingkap dulu..he..he..he.

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

I ni tak tahu la minat ke tak dgn henbeg..I ni tak normal kot? hihih...ai biasa2 je ngan henbeg ni sbb nanti I ended up not using the handbag at all, so kalu beli mahal2 wat rugi jer. Alang2 dah beli mahal2, sayang la kalu tak guna kan?

tp those handbags mmg lawa2...semoga ur wishes will come true..as for me..tak mampu la nak pakai henbeg mahal2 beriban2 nih. =)

Nur a.k.a admansyah said...

hmmm... aku nk give 5 kt Janna lahh! coz..(u know me rite?) taste kite dh ler jauh berbeza... tang brgX2 branded nie aduhhh... mmg aku takde wishlist! Kalo aku rase berkenan jer, aku tapaw terus... brand kemana, rege mahal jauh sekali huhuhu....

Nurul a.k.a Riko said...

Janna...

Aku pun dulu cam nko gak...pakai maner ada ajer. Tak pandailah nk ada whishilist..wishlist nie.

I've already work for so long...mulalah nak ada something utk REWARD diri aku nie...more utk kepuasan diri jer.


Nur...
Ala laling...yg penting kita berkenan kat handbag tu...x kira mahal or murah....bak kata nko..tapaw terus kan...kalo dah berkenan.

Aku nie mmg tak bulih nak tapaw handbag yg aku suka nie...harus kena pikir beribu2 lemon ha.ha.ha.ha.ha.