Saturday, July 24, 2010

Giliran calon Imam Muda Aran & Taufek tersingkir.

Calon Imam Muda Aran


credit to: Fan Page Kami Penyokong Ahmad Hazran Ahmad Kamal

Malam tadi, air mata aku tumpah lagik. Entahlah, setiap kali menonton rancangan reality Calon Imam Muda di Astro Oasis, hati aku menjadik sebak. Setiap rancangan yg diutarakan begitu menyentuh perasaan, mmg betul dekat di hati.

Episode malam tadi membawa kita melihat para calon Imam Muda yg tinggal 4 org iaitu calon IM Aran, IM Asyraf, IM Hizbur & IM Taufek...yg telah di tugaskan pergi ke rumah Org2 Tua di Rumah Seri Kenangan Seremban. Di sana, para calon imam muda nie di tugaskan utk mendekati dan menyelami perasaan bapa angkat mereka.

Adoiiii...masa nie air mata aku laju ajer mengalir biler melihat salah seorang daripada bapa angkat calon Imam muda yg menangis teresak2 rindu pada anak2 mereka. Malah jgn ada yg terkejut..ada di antara anak2 mereka yg sudah b'gelar jutawan & berpangkat besar. Sedihnyer....sub..sub..sub..

Part yg paling lagik sedih biler 4 calon imam muda nie hendak meninggalkan bapa angkat mereka. Adoooiiii...sedihnyer tgk keakraban para calon imam muda nie bersama bapa angkat mereka...begitu ikhlas dan kasih sayang mmg begitu jujur lahir dari jiwa calon imam muda yg tulus!

Masa tgk scene penyingkiran pun aku sedih...especially time Datuk Hassan ingin menyebut 2 org calon Imam muda yg bakal tersingkir. Biler Datuk Hassan menyebut nama calon Imam Muda Aran...& calon Imam Taufek...mmg jelas kelihatan....Datuk Hassan pun sedih & menangis biler ingin mengumumkan nama calon IM yg t'singkir. Huwaaaaa....sedihnyer.

Aku sudah dpt agak yg calon IM Aran akan t'singkir w/pun calon IM Aran nie one of my favourite yg aku nk sgt dia masuk ke final......dan alhamdulillah....calon IM Asyraf (read: ingat tak posting aku yg lepas...aku nk sgt IM Asyraf nie ke final) akan meneruskan perjuangan di acara kemuncak pada 30 Julai ini. Aku b'doa moga calon IM Asyraf akan bergelar Juara Calon Imam Muda....insyaallah. Amin.



3 comments:

mummysyafie said...

irah tak pernah ikut lagi pun imam muda ni. yang dari sarawak tu dah tersingkir ke?

sue-sama said...

salam ziarah

saya pun suka imam muda

saya suka IM Hizbur, muka mafia tapi hati suci gitu :)

Nurul a.k.a Riko said...

Irah...
Aku pun baru2 nie tgk...rasanyer yg dari S'wak dah tersingkir cz nx week dah final.

Sue-sama...
samerlah...saya pun suka pada rancangan Imam Muda nie.

Saya pilih IM Asyraf cz suka tgk dia yg ada aura leadership...w/pun muka IM Hizbur mcm garang tp percakapan beliau mmg sedap di dgr..sopan & tertib gitu.