Tuesday, July 06, 2010

Kasut wedges Idaman Kalbu....



Alhamdulillah...finally kasut wedges idaman kalbu jiwaku (read: furghhhh ayat) dah berjaya dimiliki oleh yr truly. Yes! furghhhhh...so lepas nie...in 6 months fm now mmg aku tak mo beli kasut dah. Leh caya ker? Insyaallah...

Kasut wedges nie mmg dah lamer aku dok eyeing since beginning of the year lagik. Punyalah..tak ada diskon kat kasut nie dulu. Then baru2 nie...last friday masa Isetan Sale ada ler pulak diskon 30% ...terus ahkak rembat.

Mmg manyak dugaan betul utk dptkan kasut size ahkak cz mmg tinggal 1 ajer...itupun utk yg ada kat 'display' ajer. Cher korang imagine...gi maner ghupanyer kasut utk yg display tu...mmg dah lunyai sebelah (read: of courselah...yg sebelah lagik masih elok lagi cz dok dlm kotak kasut). Bayangkanlah...hari2 org dok try pakai kasut tu...konpem lunyai sebelah.

So ahkak tanya pada SA yg jaga kat department tu...whether can I change my shoe fm any other outlets? (read: at least...yg baru ler kan...tak mo yg dispaly punya). Normally...mmg derang akan benarkan..yg penting kena ada original receipt!. SA tu mmg very the helpful...dia tepon kat cawangan Pavillion...alhamdulillah mmg ada size ahkak. Terus...jam...itu gak ahkak pergi ke Pavillion utk tukar kasut.

Masa tu rasanyer...tak kira...nk tukar kasut yg baru jugak. Ahkak sempat ckp kat SA (read: more utk luahkan perasaan)..'ahkak dah lamer dok eyeing kasut nie..rupanya ada kat Pavillion...padahal...office ahkak mmg dekat dgn pavillion' . Psstttt....nk citer gak kat korang..ahkak pernah masuk outlet pavillion...SA sana ckp...mmg dah abis wedges yg ahkak minat nie...dululah...a few months back...tu jer nk citer.

Amik cab fm KLCC to Pavillion....sampai aje kat outlet tu...terkejut SA tu cz ahkak sampai cepat sangat...hah..hah...hahh...nk tergelak pun ada. Ahkak gurau kat SA tu...'magic tak'?..he..he..he..beshnyer biler kasut tu bulih tukar balik...furgghhh...then amik cab...nk gi ke KLCC balik....cz ada makan2 with my frens lepas tu. Biler tingat balik....gara2 sepasang kasut nie...membuatkan aku rasa shopping mall KLCC dgn Pavillion mcm bernebor pulak...padahal...tambang cab utk back to KLCC aku kena sampai rm10. Huwaaaaa......tak perlah..pejam mata ajer utk sepasang kasut idaman kalbu nie.



13 comments:

*yOko* said...

wah..wah..ahkak..
cantik wedges..
:D

aanz said...

eyh..
teringin jugak nk pkai wedges..
tp takut derr..
x reti pkai yg tinggi2 nih..
hahaaa...

Nurul a.k.a Riko said...

Yoko..
thanks..yer!

aanz..
ahkak mmg suka pakai wedges cz kasut nie mmg comfortable especially time berjalan.

Tingin gak nak pakai pensil high heels..tp rasanyer konpem kaki ahkak akan terpele'cok or terkehel...he..he..he.

sarah shafie said...

cntik..ptutlah snggup je buat pe sje..hehe

shima said...

riko..semangat nk dpt wedges baru nmpk nya tue

Lovely Bella said...

waaa .. cantiknyer.. bella pun minat wedges gak... rs cm besh jerk....

thegadis | N said...

cantek la siz nurul wedges tuh.
ptt ler jdy idamn kalbu.
hee.

Anonymous said...

wahhhh.marveloussss..bape rege hrga kasutu sis un...ermmm kat kedah maner ader kasut camtu..........

Anonymous said...

sis un, faezah nk booked baju..JUN A
pink polkadot with blue ribbons
RM110 sepasang (4m)

Nurul a.k.a Riko said...

sarah..
tenkiu..tenkiu..tenkiu!

Li..
mmg gigih tawww..he..he..he.!

Bella..
mmg besh...pakai pun selesa ajer.

N..
macih ..he..he..he..

faezah...
ntahlah baper latut..he.he..he..teka..tekalah!

ok..nanti kak un bagitau kat Farah pasal kain cotton jepun tu.

mummysyafie said...

riko..arituh pun tertarik ngan kasut ni. mmg cantik n nampak selesa. tapi tak sempat lak nak rembat sebab time tu ada benda lain yang lebih urgent tuk dibeli.

Nur a.k.a admansyah said...

Riko... Riko... kalo hang x ckp, aku mesti ingat Wedges nie mknn! maklum-lahh... gue bkn-nyer tahu brand kasutX2 nih! isshh...

Tahniah krn berjaya dpt idaman kalbu tur ye!

Nurul a.k.a Riko said...

Irah...
Aku mmg dah lamer dok intai kasut nie...since ada diskon 30% terus ahkak rembat.

Yes..kasut nie mmg selesa...pakai pun mmg so comfortable..very the comfi he..he..he..

Nur..
Nko nie wat lawaklah...nie lah kasut pojaan hati gwe.