Friday, July 30, 2010

Juara Imam Muda milik Imam Muda Asyraf


Syukur! Alhamdulillah... Imam Muda Asyraf juara unggul Imam Muda pd malam tadi. Mmg pilihan yg tepat. Lega betul biler Datuk Hassan sebut nama pemenang adalah IM Asyraf.

Apa yg aku dpt lihat masing2 mempunyai kebolehan & keistemewaan masing2. Mcm...IM Hizbur pun bagus...especially biler mengalunkan ayat2 suci Al-Quran, rasa tenang ajer di jiwa. Mmg bacaan IM Hizbur menusuk kalbu...rasa macam terpegun!

Aku tak tahu pun yg finalist IM nie dah kahwin. Lawo2 isteri masing2. Aku suka tgk wife IM Hizbur...subhanallah...jelita betul. Sejuk mata memandang. Isteri IM Asyraf pun cantik gak...tp a bit pemalu sikit.

Nk tulis jugak...mmg ada iras2 Mawi ...IM Asyraf nie. Suka tgk cara IM Asyraf nie berhujah, mmg bagus & berkeyakinan tinggi. Beliau pun..ada sense of humour...pandai wat lawak ler IM Asyraf nie.

So..nanti IM Asyraf nie jadik Imam Muda kat Masjid Negara ker or Masjid Wilayah? He..he..he...maner tahu kut..kut leh terserempak dgn IM Asyraf....kalo singgah sembahyang kat masjid tu nanti...he..he..he..he.



8 comments:

Sarah Ramora Rosli said...

waa dia yg menang ke? nmpk sgt tak tgk tv :p

Nurul a.k.a Riko said...

Sarah...
Ha'a..dia yg menang. Ahkak nie pun...dah hujung2 rancangan nie..baru dapat tengok.

kak la said...

dua2 finalis mmg bagus cuma komen abg syam dr segi bacaan IM hizbur lebih bgs sbtn arabnya. lgpn sore dia bsr b'bdg IM ashraf. cuma IM ashraf kedpn bila pr dia m'yerlah. diakn dh ade pglmn jd imam. apa2pn aku suke tgk gelagat IM nuri. nmpk natural je. Ms dtg masjid tudm, dia paling popular dlm klgn bebdk. dia mesra dgn knk2. yg lelain tue ok

Sharinginfoz said...

tahniah kepada semua yang terlibat dalam rancangan IM

Juara Imam Muda

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

aku pon tak follw IM ni...tp ada la baca kat paper....and tau la depa2 ni dah kawin...pada pendapat aku..lelaki2 yg baik2 ni...ramai yg kawin muda kan? wahh.pepandai je eden ni.

Nurul a.k.a Riko said...

Kak La...

Pasan tak IM Aran & IM Nuri gi ziarah IM Asyraf masa dia balik kg?. IM Nuri tu...sore dia sedap masa mengalunkan azan time opening Juara Imam Muda malam semalam.

ha'a..IM Hizbur mmg sedap & jelas bacaan arab..may be sebab dia pernah belajar di sana.

Kelebihan yg ada pada IM Asyraf dia mmg berkeyakinan tinggi & ciri2 sebagai Pemimpin mmg ada pada IM Asyraf..he.he.he..

Sharinginfoz...
Betul tu. Well done pada team Juara Imam Muda..suatu rancangan berbentuk islamic yg ada aura begitu kuat di kalangan penonton.

Janna..
ha'a..org2 alim biasanyer jodoh diorang cepat & kebanyakan dpt isteri2 yg manis cantik bertudung labuh.

Che Ta said...

nurul,
ko dengar tak era wat panggilan can i hepp you kat imam muda kau ni hehe
*aku tak sempat dengar pagi tadi

Nurul a.k.a Riko said...

Che ta..
Alamak...yer ker? Aku jarang dgr Era...suka dgr celoteh the Krinting Bro kat Suria fm.

Agak2nyer..ada ulangan tak?