Thursday, June 10, 2010

Beshnyer....kalo hari2..dpt tgk ?

Aku nk ckp.... kan ker besh kalo hari2 aku dpt tgk pemandangan spt kat gambo atas nie. Gambo nie aku amik kat Kedah masa on the way nk balik to KL. Rasa sejuk jer mata memandang....Ku lihat hijau!



Pemandangan sawah padi mmg mendamaikan. Mmg bulih wat terapi jiwa...tenang & damai rasa di hati.





Kebetulan, masa aku pegi Kedah hari tu...asyik hujan ajer. Habis sawah padi kena tenggelam air. Agaknyer...sure manyak ikan keli, ikan sepat or ikan lampam dlm sawah nie kan? Or...tak pun..belut sure ada kan...eeeiiii...geli pulak teringat kat belut nie....tp rasa belut nie mmg enak!



Sempat amik gambo banglo di tengah sawah....siapa owner banglo nie?...mmg cantek banglo nie.

Minggu nie aku mmg bz bee...my doters pun dok complaint aku asyik balik lambat ajer. Aku kalo awal bulan mmg bz sikit. Sejak aku balik dari bercuti...badan aku rasa letih ajer..dah lah semalam hari menapak sedonia! T'pikir kan...ker besh kalo leh manja2 kan diri I nie...hemmmm.....



Tup..tup...petang tadi aku dpt called fm my beautician. Dok remind aku ttg my appoinment for facial esok. OMG! aku mmg terlupa pasal appoinment aku nie. Yeah! I need a time for myself. It's time for me to reward my muka I. Lately nie....mmg muka aku manyak sgt Miss J (jerawat). Aku pun dah lamer tak pakai skin hydarating masque. Malasnyer! Peh tu...kalo muka manyak sgt Ms J...bising pulak mak cik sorang nie kan. Ahaks...



4 comments:

nirelwof said...

gmbr2 tu adalah pemandangan yg selalu aku tgk time balik raya kat kedah...u made me miss kedah...huhuhu

Lovely Bella said...

org kate kan.. kalo nak elok kan mate yg rabun kot.. kene byk tgk pemandangan hijau2 nih... heheh

Nur a.k.a admansyah said...

Warrrgh... rindu kt UUm gue!!!!

psssttt: Jumpe di Zoo ya! Insya Allah...

farysa said...

klo pg kdh lg snggah umah farysa plak eyh
=))